MENIU

Scandalul Big Brother se amplifică

Actriţa indiană Shilpa Shetty, participantă la emisunea Big Brother din Marea Britanie se află în centrul unui scandal internaţional, după ce a fost victima unor afirmaţii rasiste făcute de ceilalţi competitori. Aceştia, desi au jignit-o, nu par să îşi facă procese de conştiinţă şi nu cred că afirmaţiile lor ar fi fost rasiste. Scandalul tinde să capete şi o dimensiune politică, iar premierului Tony Blair şi ministrului de Finanţe, Gordon Brown li s-a cerut să ia atitudine.

Autorităţile britanice au refuzat să intervină, deşi ministrul Culturii, Tessa Jowell, a declarat că rasismul este incompatibil cu nevoia de divertisment. Însă în urma protestelor vehemente din India, autorităţile s-au decis să urmărească controversata emisiune televizată cu mai multă atenţie.

Chemată în Camera Secretelor, Shilpa a retras acuzaţiile de rasism. Însă nici această declaraţie nu a dus la calmarea spiritelor în India, unde actriţa în vârstă de 31 de ani este un star al studiourilor Bollywood, echivalentul local al Hollywood-ului.
Mai multe articole despre:
scandal Big Brother