MENIU

Rețetă savuroasă de fursecuri cu cocos. Un desert simplu, dar sofisticat

Rețetă savuroasă de fursecuri cu cocos. Un desert simplu, dar sofisticat

Fursecurile se numără printre cele mai iubite deserturi, fiind renumite pentru gustul lor delicios și textura crocantă. Sunt ușor de preparat și nu ai nevoie de multă îndemânare pentru un desert cu care să-ți răsfeți membrii familiei sau musafirii. Dacă iubești provocările, încearcă această rețetă savuroasă de fursecuri cu cocos. Sunt moi, fragede și au o crustă arămie perfectă. 

Fursecul cu cocos este un tip de cookie preparat din cocos mărunțit și prăjit, albușuri de ou, zahăr și uneori făină. Ingredientele se amestecă pentru a forma un aluat lipicios, conturat în mici bile, date apoi la cuptor. Acestea capătă o coajă galben-maronie la exterior, rămânând foarte fragede și compacte în interior.

Rețetă savuroasă de fursecuri cu cocos pentru 30 de bucăți

Deși este un fursec tradițional cu cocos, această rețetă prezentată de Parade poate fi adaptată prin îmbibarea aluatului în ciocolată.

Poți adăuga și alte ingrediente ca nuci sau fructe pentru un plus de aromă și textură. Dacă iubești rețetele fascinante de fursecuri, poți încerca și spectaculoasele fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată.

Alimente pe care trebuie să le introduci în alimentația ta dacă ai peste 50 de ani. Vei vedea rezultatele în scurt timp

Ingrediente

  • 2 pungi de cocos mărunțit dulce
  • 3 albușuri de ouă mari
  • 1 cutie de lapte dulce condensat
  • 1 lingură extract de vanilie.  

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 177 grade. Presară cocos uniform în două straturi pe hârtia de coacere. Prăjește-l până capătă o nuanță auriu-cafenie, între 20 – 25 minute, amestecând de 2- 3 pentru a preveni arderea. Lasă la răcit.

Leguma de sezon care are proprietăți vindecătoare. Ajută digestia și elimină pietrele de la rinichi. Beneficiile sale nu se opresc aici

Între timp, bate albușurile de ou cu un mixer electric la viteză mediu-ridicată până când se formează vârfuri tari.

Combină cocosul prăjit, laptele și vanilia într-un vas. Amestecă ingredientele împreună cu o anumită aromă. De exemplu, dacă optezi pentru lămâie și căpșuni, adaugă zeamă de lămâie și pune gemul de căpșuni de o parte.

Adaugă albușurile de ou în mixtura de cocos. Cu mâinile umezite formează în jur de 30 de bile de mărimea unei mingi de golf sau chiar puțin mai mari.

Așează-le în două rânduri pe foile de copt. Dacă folosești gem, crestează fiecare bilă în mijloc cu degetul și pune în jur de o linguriță de gem în centrul fiecăreia.

Citește continuarea aici

Rețetă de carne tocată de vită cu conopidă. E simplă, economică și ideală pentru o dietă keto

Mai multe articole despre:
fursecuri cocos desert