MENIU

O nouă isterie printre tineri: rețeta de slăbit cu orez sau ovăz. Ce este orezempic și ce spun medicii

O nouă isterie printre tineri: rețeta de slăbit cu orez sau ovăz. Ce este orezempic și ce spun medicii

O nouă isterie face ravagii în rândul tinerilor din online în goana pentru perfecțiune și kilograme mai puține! Este vorba despre dieta orez-empic sau ovăz-empic. Concret un amestec dintre orez sau ovăz cu apă și zeama de la o jumătate de lămâie sau lime, o băutura care ar avea același efect ca tratamentul cu Ozempic. Medicii avertizează că un consum excesiv poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv la apariția diabetului. 

Este nouă metodă promovată intens pe rețele sociale pentru a pierde în greutate. Băutura Orezempic ar avea același efect precum medicamentul Ozempic sau alte medicamente pentru tratarea diabetului și obezității. Concret, amestecul dintre orez, apă și lămâie duce la pierderea kilogramelor în plus.

Doctorii atrag atenția că rețeta minune este doar o iluzie. Singurul efect al băuturii este că anulează senzația de foame pentru o scurtă durată de timp.

„Această nouă rețetă cu cantitatea aceasta de amidon în apă este o rețetă cu dus și întors pentru că în momentul în care consumăm amidon într-adevăr pentru o perioadă scurtă de timp nu o să mai avem acea senzație de foame. Pot să apară diverse efecte adverse. De exemplu, acest regim cu apă cu amidon de orez este clar dacă consumăm în cantități mai mari, pe lângă faptul că persoana poate să fie cu rezistență la insulină, care apare cu mult timp înaintea diagnostocării diabetului, acest lucru va dauna și poate va grăbi apariția diabetuluui”, a spus Simona Carniciu, medic specialist diabet-nutriție.

Și experții de la nivel mondial avertizează că în cazul persoanelor diagnosticate deja cu diverse afecțiuni, băutura poate agrava starea de sănătate. 

De ce îngrașă sucurile atât de tare. Un artist a slăbit aproape 25 de kilograme după ce a renunțat la băuturile carbogazoase

Mai multe articole despre:
reteta slabit isterie