MENIU

Janet Jackson își cere scuze după derapajul halucinant la adresa Kamalei Harris. Până și fanii solistei au fost șocați

Cântăreața americană Janet Jackson a transmis scuze după ce a afirmat într-un interviu recent, că vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, candidata la alegerile prezidențiale, nu este afro-americană. Reacția surorii lui Michael Jackson vine după ce comentariul fără nicio bază reală i-a revoltat până și pe admiratorii ei fideli.

„Janet îşi cere scuze pentru orice confuzie cauzată şi recunoaşte importanţa unei reprezentări corecte în discursul public”, a declarat agentul cântăreţei, într-un comunicat trimis unor mass media americane, scrie The Washington Post.

„Apreciem oportunitatea de a aborda această temă şi ne vom angaja în continuare să promovăm unitatea. Ea o respectă profund pe vicepreşedinta Kamala Harris şi realizările acesteia ca femeie de culoare şi indiană”, a mai spus agentul artistei.

În timpul unui interviu publicat sâmbătă în cotidianul britanic The Guardian, Janet Jackson a susţinut că a auzit că Harris nu ar fi afro-americană şi că tatăl vicepreşedintei era alb, ceea ce este fals.

Comentariile lui Janet Jackson vin pe fondul înmulțiții dezinformărilor cu privire la originile Kamalei Harris, majoritatea generate din tabăra lui Donald Trump și chiar folosite de acesta. Campania ce vizează tocmai discreditarea în rândul alegătorilor de culoare nu este nouă: și fostul președinte Barack Obama a fost vizat de dezinformări oarecum similare în timpul campaniei pentru Casa Albă.