MENIU

Isaac Newton a prevăzut sfârşitul lumii pentru 2060

Isaac Newton, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din toate timpurile, a prevăzut că sfârşitul lumii va avea loc în anul 2060. Data apocalipsei este trecută în manuscrisele prezentate în această săptămână la Universitatea ebraică din Ierusalim. Manuscrisele sunt prezentate public pentru prima dată după 1969, în cadrul unei expoziţii intitulate Secretele lui Newton .

Expoziţia dezvăluie o latură mai puţin cunoscută a omului de ştiinţă, interesul pentru misticism şi teologie. Manuscrisele prezentate conţin diverse comentarii şi interpretări ale bibliei şi vin să contrazică mitul omului de ştiinţă care neagă şi reneagă religia.

"Expoziţia adună manuscrise ale unor interpretări biblice, scrieri teologice, studii istorice despre culturi antice, ale căror înţelepciune credea că s-a pierdut odată cu timpul. Astfel se explică şi interesul său pentru templul evreiesc pe care îl considera un loc în care ar putea regăsi acea înţelepciune pierdută", a declarat curatorul Yemima Ben-Menachem.

Într-o scrisoare datată 1704, Isaac Newton face un calcul pe baza unui fragment din Biblie. Din punctul lui de vedere, trebuie să treacă 1260 de ani de la refondarea Sfântului Imperiu Roman în anul 800, de către Carol cel Mare, până la sfârşitul timpurilor. Şi un simplu calcul indică 2060.

Sincron, , curator:
"În unul dintre manuscrise chiar trece anul 2060 şi a scris că sfârşitul lumii nu va veni înainte de 2060. De asemenea, credea că a doua venire a lui Hristos pe pământ şi Armaghedonul nu vor avea loc înainte de acest an", a declarat şi Stephen Snobelen.

Expoziţia va fi deschisă până pe 17 iulie. Între timp, tot la Ierusalim va avea loc o conferinţă în care se vor dezbate convingerile ştiinţifice şi religioase ale lui Newton.
Mai multe articole despre:
expoziţie Isaac Newton