MENIU

Fotomodelul - îmbrăcat în bandă adezivă pe podiumul de la Paris. Imagini inedite

Supermodelul internațional Gigi Hadid a captat toate privirile la Săptămâna Modei de la Paris, defilând într-o rochie mini inedită, realizată din bandă de ambalaj galbenă și roșie marca DHL. Construită fără bretele, ținuta a fost completată cu pantofi cu toc, și ei înfășurați în aceeași bandă adezivă. Reacțiile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară, un utilizator comentând „Ea a livrat”, în timp ce altul a adăugat: „FedEx are 24 de ore pentru a răspunde”.

Apariție inedită pe podiumul de la Paris

Utilizarea benzii adezive ca material vestimentar nu este o noutate pe podiumurile de modă. În 2017, designerul Raf Simmons a folosit o bandă imprimată personalizată pentru a accentua talia modelelor sale, în timp ce Jeremy Scott a adus o notă de inspirație din gunoaie în colecția sa Moschino. În același an, Kim Kardashian a uimit publicul purtând o ținută acoperită aproape complet cu bandă de poliție galbenă și neagră la show-ul Balenciaga din Paris, lăsând o impresie sonoră distinctă.

             Apariția inedită a lui Gigi Hadid pe podiumul de la Paris / Sursa foto - Presa străină

Banda adezivă a fost inventată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de Vesta Stoudt, care a căutat o metodă mai eficientă de a împacheta muniția. De-a lungul anilor, aceasta a evoluat de la o soluție practică la un element de modă, având rulouri cu imprimeuri diverse, inclusiv cele cu Hello Kitty.

Chiar dacă prima prezentare de modă dedicată benzii adezive a fost organizată în 2011 la Universitatea de Stat din Iowa, iar interesul pentru acest tip de modă a fluctuat, creativitatea designerilor continuă să inspire și să reimagineze modul în care vedem banda adezivă în fashion. Gigi Hadid, cu apariția sa recentă, subliniază încă o dată puterea inovatoare a modei contemporane.