MENIU

Elena Cârstea, la 10 ani de la PLECAREA din România:SUFERĂ de "sindromul stranierilor":a uitat limba

<p>Elena C&acirc;rstea </p>
Elena C&acirc;rstea a uitat limba rom&acirc;nă. FOTO:<a href="http://www.libertatea.ro/detalii/articol/elena-carstea-si-a-uitat-limba-materna-face-greseli-gramaticale-nepermise-508070.html" target="_blank"> libertatea.ro.</a>

Chiar dacă au trecut 10 ani de când a părăsit ţara natală, Elena Cârstea nu s-a rupt de tot de showbizul dâmboviţean. Cel puţin pe Facebook, cântăreaţa este extrem de activă şi comentează la toate postările legate de muzică. Însă, recent, Cârstea a făcut o gafă gramaticală uriaşă, semn că, în cei 10 ani de când vorbeşte mai mult engleza, a început să dea uitării limba română, scrie libertatea.ro.

Solista a dorit să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu două concursuri muzicale de la noi, “X-Factor” şi “Vocea României”, şi a dat cu bâta în baltă. Astfel, în loc de “puneţi mâna”, ea a scris în mod greşit “pune- ţi”. În contextul folosit de solistă, forma corectă de conjugare a verbului “a pune”, la modul imperativ, se scrie într-un singur cuvânt, şi nu cu cratimă.

Elena Cârstea este una dintre cele mai bune voci din România, însă ea a preferat să lase microfonul şi să ducă o viaţă liniştită în America, alături de soţ şi de cele două fiice ale sale.

Mai multe articole despre:
gafă greşeală gramaticală Elena Cârstea