MENIU

Ea este românca care a fost vizitată de Michael Jackson. La un an mai târziu, femeia a murit

În 1992, când Michael Jackson a venit în România pentru a susține un concert din turneul său „Dangerous World Tour”, puțini știau că superstarul avea o dorință specială. Înainte de spectacolul de pe Stadionul Național din București, Michael Jackson a dorit să o viziteze pe Prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino la azilul unde aceasta locuia.

Michael Jackson a mers în vizită la Prințesa Ecaterina

Pe 2 octombrie 1992, 70.000 de oameni au umplut Stadionul Național din București pentru a-l vedea pe Michael Jackson. Însă, înainte de concert, „regele muzicii pop” a ținut neapărat să o vadă pe Prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino.

Ecaterina Caradja Cantacuzino a fost prima nepoată a Nababului Gheorghe Grigore Cantacuzino, cunoscut ca cel mai bogat român înainte de 1900.

 Născută în 1893 în București, Prințesa a avut o viață tumultuoasă. La vârsta de trei ani, a fost răpită de tatăl ei, Rodolf Radu Kretzulescu, și dusă într-un orfelinat din Marea Britanie sub o altă identitate. În 1908, a fost găsită și adusă înapoi în România.

Ecaterina a evadat din regimul comunist cu ajutorul unui vas petrolier și a trăit 40 de ani în America. După 1989, s-a întors în București. Renumită în SUA pentru actele sale de caritate, Ecaterina a fost numită „Îngerul de la Ploiești” pentru că a ascuns aviatori americani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Despre ce au discutat Michael Jackson și Prințesa Ecaterina

În 1992, cu un an înainte de moartea sa, Michael Jackson a venit în România și a ținut să o întâlnească pe Prințesa Ecaterina la azil. Potrivit adevărul.ro, cei doi au petrecut câteva zeci de minute împreună, timp în care președintele de atunci, Ion Iliescu, a rămas în fața clădirii așteptându-l pe megastar.

Max Caradja, strănepotul Prințesei Ecaterina, a mărturisit într-un interviu pentru b365.ro că a descoperit o fotografie cu Ecaterina și Michael Jackson, în care, pe peretele din spate, apare o poză cu el la vârsta de doi ani. Această întâlnire a fost o ocazie emoționantă, reflectând respectul și admirația pe care Michael Jackson le avea pentru Prințesa Ecaterina.

Prințesa Ecaterina Caradja Cantacuzino a murit la vârsta de 100 de ani, în 1993, în incinta azilului unde Michael Jackson a vizitat-o.