MENIU

Doliu în lumea filmului: actorul Kris Kristofferson a murit. Cauza decesului, învăluită în mister

Kris Kristofferson, recunoscutul cântăreț de muzică country și actor la Hollywood, a încetat din viaţă.

A compus și pentru alți artiști, inclusiv „Me and Bobby McGee” pentru Janis Joplin și a jucat în trilogia de filme Marvel „Blade”, alături de Wesley Snipes. Kristofferson a murit la domiciliul său din Maui, Hawaii, sâmbătă, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei, Ebie McFarland. El avea 88 de ani.

McFarland a precizat că Kristofferson a murit liniştit, înconjurat de familia sa. Nu a fost indicată cauza.

Începând cu sfârşitul anilor 1960, artistul originar din Brownsville, Texas, a scris piese de referinţă pentru country şi rock 'n' roll precum „Sunday Mornin 'Comin' Down”, „Help Me Make it Through the Night”, „For the Good Times” şi „Me and Bobby McGee”. Kristofferson a fost el însuşi cântăreţ, dar multe dintre cântecele sale au fost cunoscute cel mai bine ca fiind interpretate de alţii, fie că este vorba de Ray Price care cântă „For the Good Times” sau Janis Joplin care cânta „Me and Bobby McGee”. 

A jucat alături de Ellen Burstyn în filmul „Alice Doesn't Live Here Anymore” al regizorului Martin Scorsese din 1974, a jucat alături de Barbra Streisand în filmul „A Star Is Born” din 1976 şi a jucat alături de Wesley Snipes în filmul Marvel „Blade” în 1998.

Kristofferson, care îl putea recita pe William Blake din memorie, a împletit versuri complexe de muzică folk despre singurătate şi dragoste tandră în muzica country. Cu părul său lung şi pantalonii cu clopoţei şi cântecele sale împotriva curentului influenţate de Bob Dylan, el a reprezentat o nouă specie de compozitori country, alături de colegi precum Willie Nelson, John Prine şi Tom T. Hall.