MENIU

Chec cu mac și aromă de lămâie. Rețeta unui desert foarte îndrăgit

Chec cu mac și aromă de lămâie. Rețeta unui desert foarte îndrăgit

Dacă ți-ai propus să prepari un chec delicios pentru răsfățul familiei, încearcă rețeta de chec cu mac și aromă de lămâie. Este un desert delicios și aromat, ușor de preparat. Este foarte apreciat pentru textura sa pufoasă și gustul său distinctiv, datorită semințelor de mac.

Textură moale și pufoasă este completată de efectul crocant al semințelor de mac, iar sucul și coaja de lămâie îi conferă un parfum plăcut și proaspăt. Acest chec este perfect pentru a fi servit la micul dejun, alături de o cafea sau ceai, dar și ca desert la orice masă.

Checul este unul dintre cele mai populare deserturi, cu care ne răsfățau mama sau bunica în copilărie. Este un desert versatil pentru că, pornind de la rețeta clasică, poți face o mulțime de combinații de ingrediente pentru a obține gusturi și texturi diferite. Descoperă și o rețetă simplă și mai economică a acestui desert.

Mai jos îți oferim varianta checului cu mac, delicioasă și spectaculoasă.

Cum să faci spaghete pomodoro după reţeta lui Audrey Hepburn. Ce ingrediente folosea faimoasa actriță pentru o savoare inconfundabilă

Chec cu mac și aromă de lămâie – Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie
  • 150 g de zahăr
  • 200 g de făină
  • 15 g de mac
  • 40 ml de ulei
  • coaja răzuită de la o lămâie netratată
  • 1 vârf de linguriță cu sare.

Spaghetti alla Puttanesca. Rețetă tradițională, italiană

Cum prepari chec cu mac și aromă de lămâie

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le intens până când se transformă în spumă. poți folosi un tel sau un mixer. Adaugă zahărul, lingură cu lingură, amestecând continuu și energic, până când obții o bezea cristalină și foarte fermă.

Presară și peste gălbenușuri un praf de sare și amestecă-le până la omogenizare. Sarea ajută la intensificarea culorii gălbenușurilor. Apoi, adaugă uleiul și amestecă ușor doar până când amestecul devine compact. Nu exagera cu amestecarea pentru a nu transforma gălbenușurile în maioneză.

Citește continuarea aici

Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente

Mai multe articole despre:
chec mac lamaie