MENIU

Cătălin Botezatu pe patul de SPITAL, tratat împotriva CANCERULUI

Cătălin Botezatu, probleme mari de sănătate. Un VIRUS l-a pus la pământ
De ce s-a dus Cătălin Botezatu la o clinică medicală din Turcia

Dacă până acum l-am văzut de mai multe ori pe Cătălin Botezatu prin spitale, cu diferite probleme de sănătate destul de grave, de această dată designerul este pacientul  fictiv al Liv Hospital Istambul, care promovează  doua metode de tratament inovatoare in tratarea cancerului.

În cadrul conferinței „Radioterapia intraoperativa” care a avut loc în această dimineață la la Hotel Capital Plaza, Liv Hospital Istanbul l-a avut ca pacient pentru demonstrații, pe celebrul designer Cătălin Botezatu. Clinica ofera servicii medicale de inalta calitate recunoscute la nivel international prin certificatul de acreditare a calitătii acordat de JCI- liderul mondial in acreditarile de sanatate.


In cadrul conferintei s-au prezentat două metode inovatoare în tratarea cancerului:

1. Radioterapia intraoperativa – numita IORT – este utilizata in foarte putine centre medicale de tratare a cancerului, pe plan mondial.
Liv Hospital este unul dintre centrele care aplica radioterapia in timpul interventiei chirurgicale, folosind astfel cea mai noua arma impotriva cancerului.
Diferenta dintre IORT si radioterapia traditionala:
- In radioterapia standard se administreaza 5 zile pe saptamana timp de 6 saptamani, iar IORT se poate administra printr-o singura doza.
- Distruge boala la nivel microscopic.
- Protejeaza organele si tesuturile sanatoase.
- In cazul cancerelor la stomac, pancreas, colon, san, tesut moale, plamani si ginecologic, tratate cu IORT, este posibila deja victoria.
- O singura doza de 10 Gy utilizata cu acest aparat reprezinta 70-80 Gy utilizati in radioterapia uzuala (traditionala).
- IORT imbunatateste calitatea vietii pacientilor, inlaturand efectele adverse provocate de tratamentele medicamentoase.

2. Chirurgia robotica - cel mai eficient tratament pentru metastazele hepatice
- Chirurgia robotica si laparoscopica asigura pacientilor o recuperare mult mai rapida.
- Fiind interventii cu proceduri minim invazive, durerile post-operatorii sunt reduse, iar pacientul se vindeca mult mai repede.
- Pacientii cu metastaze la ficat care pana acum 20 de ani nu gaseau remedii pentru tratare, acum cu ajutorul medicinii moderne au parte de o viata confortabila si ii ajuta prelungind chiar durata de viata a acestora.

Speakerii evenimentului au fost:
• Prof. Chirurgie Generala, Oktar Asoglu
• Prof. Chirurgie Generala, Kursat R. Serin
• Pacient Catalin Botezatu
• Supervisor Departamentul pentru Pacienti Straini, Alice Abdi

 

 

Mai multe articole despre:
Cătălin Botezatu