MENIU

Angela Gheorghiu, huiduită la Seul. Ce a făcut renumita soprană în timpul celebrei opere „Tosca”?

Celebra soprană Angela Gheorghiu a avut parte de un incident nedorit la Seul, fiind huiduită în timpul unuia dintre cele mai renumite spectacole de operă - „Tosca”. 

Angela Gheorghiu și-a întrerupt interpetarea în cel de-al treilea act al spectacolului susținut la Centrul Sejong din Seul, după ce partenerul tenor, artistul coreean Alfred Kim, a fost rugat să facă un bis din „E lucevan le stelle”.

Soprana a urcat pe scenă și a făcut tot posibilul să-l oprească pe dirijorul Jee Joong-bae înainte de a spune în cele din urmă cu voce tare: „”Scuză-mă. Este un spectacol. Nu este un recital. Respecați-mă!”, scrie operawire.com.

Soprana Angela Gheorghiu: În România nu s-au schimbat mentalitățile după căderea lui Ceaușescu

Opera a continuat, însă la final Anglea Gheorghiu a refuzat, inițial, să iasă la prezentarea distribuției, iar când a fost escortată pe scenă de bas-baritonul Samuel Youn, a fost întâmpinată cu huiduieli din partea publicului și a părăsit scena în grabă.

„Nu am auzit alte declarații sau explicații de la ea despre acest incident. Am depus oficial o plângere la societatea ei de management și am cerut oficial scuze lui Gheorghiu. În prezent, așteptăm răspunsul ei și vom determina următorii pași pe baza răspunsului ei”, a spus un oficial de la Centrul Sejong pentru Artele Spectacolului în raport.

Angela Gheorghiu a făcut un gest similar în 2016, amânând interpretarea „Tosca”, când tenorul care o acompania la vremea respectivă a fost aplaudat la scenă pentru un bis pe aceeași arie din "Tosca".

Angela Gheorghiu ar fi semnat un acord cu SECURITATEA! Ce nume conspirativ avea marea soprană

 

Mai multe articole despre:
angela gheorghiu soprana huiduita seul controverse