MENIU

Acum s-a aflat de ce a murit Petrică Mâțu Stoian. Rudele sunt în stare de șoc: „Au venit analizele, dar încă...”

La aproape trei ani de la decesul regretatului artist Petrică Mîțu Stoian, apar noi informații care aruncă o lumină diferită asupra circumstanțelor morții sale. Rudele artistului se confruntă cu un coșmar continuu după ce au primit recent rezultate suplimentare legate de decesul acestuia.

Petrică Mîțu Stoian, cunoscutul cântăreț, a murit în noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani, într-un incident care a șocat atât familia, cât și fanii. Acum, familia sa a dezvăluit detalii noi care adâncesc misterul în jurul morții sale.

Noi analize, noi îndoieli

Petrică Mîțu Stoian a fost internat într-o clinică de recuperare pentru tratamente cu oxigen hiperbaric, după ce a fost infectat cu virusul COVID-19. Deși familia a suspectat întotdeauna clinica ca fiind responsabilă pentru decesul său, recent au venit noi analize care nu au oferit clarificări concludente. Sora artistului, Maria Tărchilă, a făcut o declarație cutremurătoare, afirmând că rezultatele recente nu sunt clare și că există încă incertitudini majore asupra cauzei exacte a morții.

„Au venit analizele, dar încă nu se știe care e cauza morții! Și ei sunt în dubiu despre ce s-a întâmplat, analizele nu spun clar ce s-a întâmplat și de ce a murit. E o incertitudine. Nu ne spune nimeni clar ce s-a întâmplat, ne zice că s-ar putea ca din cauza aia, din cauza presiunii din camera hiperbară el să fi decedat.” a declarat Maria Tărchilă pentru Spynews.ro.

Ce s-a întâmplat cu clinica unde a fost tratat Petrică Mâțu Stoian

Clinica Nera, unde Petrică Mîțu Stoian a decedat, a fost închisă imediat după tragedie. La scurt timp după incident, autoritățile au realizat controale amănunțite care au dezvăluit multiple nereguli. Clinica a fost sancționată cu o amendă de 80.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor și protocoalelor medicale, precum și pentru alte deficiențe grave în activitatea sa. În ciuda încercărilor de a redeschide clinica, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca aceasta să rămână închisă, iar amenda aplicată a fost confirmată.

„Respinge recursul declarat de Clinica Nera SRL împotriva sentinței civile ca nefondat. Soluția este definitivă,” se menționează în hotărârea instanței.

Controalele efectuate la Clinica Nera au scos la iveală grave nereguli, inclusiv lipsa personalului medical adecvat în momentul incidentului și nerespectarea standardelor de funcționare. DSP Caraș-Severin a raportat că echipamentele și personalul clinicii nu respectau cerințele necesare pentru asigurarea unei îngrijiri corecte și sigure.

„Clinica funcționa ca o unitate sanitară fără structura și personalul necesar. Supravegherea pacienților era deficitară, iar eventualele complicații erau lăsate în seama serviciilor de urgență,” se specifică în raportul DSP.

Familia lui Petrică Mîțu Stoian continuă să caute răspunsuri și dreptate. Sora artistului, Maria Tărchilă, a subliniat necesitatea unei noi expertize pentru a clarifica cauzele decesului. „Suntem într-o stare de confuzie, iar lipsa unui răspuns concret este devastatoare pentru noi. Este nevoie de o clarificare suplimentară a circumstanțelor în care fratele meu a decedat,” a încheiat Maria Tărchilă.

Așadar, în timp ce familia continuă să aștepte răspunsuri, cazul Petrică Mîțu Stoian rămâne un subiect de mare interes public și o lecție dureroasă despre importanța respectării standardelor de îngrijire în unitățile medicale.