MENIU

Primele incendii majore de vegetație, mii de oameni evacuați. Canada, sub flăcări

Este stare de alertă în mai multe zone din Canada. Primele incendii majore care au lovit țara în acest an au făcut prăpăd. Mii de oameni au fost evacuați în vestul țării, iar, în statul american Minnesota, a fost emisă prima alertă de calitate a aerului din cauza fumului puternic. Pompierii lucrează contracronometru pentru a stinge flăcările scăpate de sub control și se tem că răul abia acum începe. 

Incendii de vegetație în Canada

Acestea sunt imaginile de groază surprinse în provincia Columbia Britanică. 

În ultimele zile, focarele s-au extins pe aproximativ 8000 de hectare în vestul Canadei, iar autoritățile au emis un ordin de evacuare pentru întreaga populație din zonă. 

Incendiile de pădure au distrus mii de hectare, panică în orașe

Mii de oameni și-au părăsit casele și au fugit din calea flăcărilor.

„Dormeam cu copiii când a început incendiul. M-am trezit la 4 dimineața în panică și am început să împachetez.”, au transmis oamenii care fug din calea flăcărilor.

În Statele Unite, fumul gros a ajuns din statul Montana până în Wisconsin. Din cauza pericolului uriaș, autoritățile din Minnesota au emis prima alertă de calitate a aerului.

Oficialii din Canada sunt rezervați cu privire la evoluția incendiilor de vegetație, iar majoritatea cred că cel mai rău scenariu va apărea în lunile de vară. 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
incendiu canada incendii vegetatie incendiu canada