MENIU

Prima zăpadă din acest sezon: Ciclonul face ravagii și în România în acest weekend

Europa a fost surprinsă de primele ninsori ale sezonului, iar temperaturile scăzute au adus un peisaj de iarnă în mai multe țări. În Italia, vremea extremă a adus zăpadă în regiunile afectate, marcând începutul sezonului rece cu un strat de nea care a surprins atât localnicii, cât și autoritățile. Fenomenul meteo neobișnuit este cauzat de o masă de aer rece din Islanda, care a provocat o scădere bruscă a temperaturilor.

Ninsori neobișnuite în Austria

Și Austria a fost lovită de ninsori intense, asemănătoare celor din mijlocul iernii. „A nins toată noaptea și se preconizează că va continua până mâine. Stratul de zăpadă ar putea fi de trei ori mai mare decât cel actual,” a relatat un localnic pe Facebook, însoțind postarea cu imagini spectaculoase ale zăpezii.

                          Imagini cu prima zăpadă din Europa / Sursa foto - Facebook

Ciclonul se îndreaptă spre România

Ciclonul care a provocat haos în Europa este pe cale să ajungă și în România, în special în partea de vest a țării. Alina Șerban, meteorolog la ANM, a explicat într-un interviu televizat că vremea va suferi modificări semnificative în zilele următoare. „Vineri, vom experimenta astfel de fenomene în regiunile vestice, cum ar fi Banat și Crișana, și acestea se vor extinde treptat în alte zone ale țării. În weekend, ninsorile vor afecta majoritatea regiunilor,” a precizat Alina Șerban.

Meteorologul a avertizat și despre o răcire accentuată a vremii. „Vineri, temperaturile vor scădea semnificativ în partea de vest a țării, cu maxime de doar 22-23°C. În regiunile sud-estice, vremea va fi caldă, cu temperaturi de până la 30°C. Însă, sâmbătă, răcirea se va extinde în toată țara,” a adăugat Șerban.

          A nins ca-n povești în Austria / Sursa foto - Facebook

Vreme rece duminică

Duminica va aduce o răcire suplimentară, cu temperaturi maxime situate între 12°C și 24°C, mult mai scăzute decât cele obișnuite pentru această dată. „În București, vremea va fi similară cu restul țării. Deși astăzi și mâine vremea va fi caldă, cu maxime de 30-31°C, weekendul va aduce o răcire accentuată,” a concluzionat Alina Șerban în cadrul unui post de știri.