MENIU

Ploile musonice fac ravagii: Inundațiile catastrofale au dus la moartea a cel puțin 25 de oameni

Ploile musonice violente și inundațiile severe au avut un impact devastator în sudul Indiei, provocând moartea a cel puțin 25 de persoane și forțând evacuarea a mii de locuitori din mai multe state. 

Muson în India

Reprezentanții Agenției de Gestionare a Catastrofelor Naturale din India au confirmat aceste informații luni, conform AFP și Agerpres.

În ultimele două zile, statele Telangana și Andhra Pradesh au fost cele mai afectate, cu 16 decese raportate în Telangana și alte nouă în Andhra Pradesh.

 „Numeroase locuințe au fost grav avariate,” a declarat Y. Nagi Reddy, directorul general al Biroului de Combatere a Catastrofelor și Incendiilor din Telangana. Aproximativ 3.800 de persoane au fost evacuate în acest stat, care are o populație de peste 35 de milioane de locuitori. Forțele aeriene indiene au mobilizat luni peste 200 de salvatori și au trimis 30 de tone de ajutoare de urgență în zonele afectate.

În fiecare an, ploile musonice generează pagube semnificative în India, dar schimbările climatice contribuie la intensificarea fenomenelor meteorologice extreme. Săptămâna trecută, statul Gujarat a fost de asemenea lovit de ploi torențiale, înregistrând 28 de decese într-o perioadă de doar trei zile. De asemenea, statul Tripura din nord-estul Indiei a suferit inundații și alunecări de teren în luna august, care au dus la moartea a peste 20 de persoane.

În vecinătatea Indiei, în Bangladesh, inundațiile au provocat moartea a cel puțin 40 de persoane și au forțat evacuarea a aproape 300.000 de locuitori în adăposturi de urgență.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
muson muson india ploi musonice india ploi india