MENIU

Ploile devastatoare continuă să afecteze Europa Centrală. Estul Germaniei, în alertă maximă pentru inundații

Estul Germaniei se confruntă cu riscul unor noi inundații, la doar o săptămână după ce ploile torențiale au provocat pagube semnificative în Europa Centrală și de Est. 

Autoritățile din districtul Oder-Spree, situat în landul Brandenburg, au emis marți cel mai înalt nivel de alertă, având în vedere creșterea rapidă a nivelului apelor fluviului Oder, conform DPA, citată de Agerpres.

Ploile continuă să facă ravagii

La Ratzdorf, o localitate aflată la granița cu Polonia, nivelul fluviului Oder a urcat dramatic, ajungând la 5,9 metri, mult peste valoarea obișnuită de aproximativ 2,6 metri. Orașul vecin Eisenhüttenstadt este, de asemenea, în pericol de a fi afectat de inundații. Autoritățile locale au avertizat cetățenii să nu se apropie de barajele anti-inundații, după ce unii locuitori au fost văzuți escaladându-le pentru a observa apele crescute ale fluviului.

În Ratzdorf, echipele de urgență sunt pregătite și au început construcția unui dig de 152 de metri, menit să țină sub control revărsările fluviului. Nivelul maxim de alertă indică faptul că inundațiile pot reprezenta o amenințare reală pentru siguranța populației din zonă. Se estimează că apele fluviului Oder vor atinge cel mai înalt nivel miercuri, iar situația critică ar putea persista până vineri.