MENIU

Fenomen neobișnuit pe cerul din Eforie Nord: între manifestare naturală și semn divin. Oamenii au văzut „Ochiul lui Dumnezeu”

Recent, locuitorii din Eforie Nord au fost martorii unui fenomen ceresc deosebit, care a stârnit atât fascinație, cât și controverse. Evenimentul, surprins pe cerul litoralului românesc, a captat atenția comunității, dar și a internauților, generând speculații diverse. În timp ce unii consideră că fenomenul este o manifestare a naturii, alții l-au interpretat ca pe un semn divin.

Semn neobișnuit pe cerul din Eforie Nord

Imaginile și comentariile apărute pe rețelele de socializare au adus reacții variate. Unii utilizatori l-au numit „Ochiul lui Dumnezeu”, exprimând convingerea că este un simbol religios, în timp ce alții au fost sceptici, catalogând fenomenul ca pe o iluzie sau un trucaj fotografic. „Chiar vă închinați la orice apariție pe cer? Sunteți naivi!”, a comentat un utilizator, în timp ce altul a adăugat: „Se pare că luna și norii au creat această imagine, dar nu e nimic divin aici.”

Acesta nu este singurul fenomen recent care a captat atenția în zonă. În apropiere de localitatea Ovidiu din județul Constanța, o lumină misterioasă a fost observată pe cer. Potrivit experților, ar fi fost vorba despre un meteor care a coborât cu viteză spre pământ, stingându-se în apropierea lacului. Astronomii au explicat că astfel de fenomene nu prezintă pericol, însă continuă să uimească prin spectaculozitatea lor.

România a fost martoră și la alte evenimente atmosferice neobișnuite. În urmă cu trei luni, locuitorii din Hunedoara au putut observa un cer acoperit de norii mammatus, formați între două furtuni. Acești nori, cu un aspect inedit și un fundal galben, s-au format ca urmare a coborârii aerului rece în timpul furtunilor, oferind un spectacol natural de neuitat.

Astfel de fenomene continuă să capteze imaginația oamenilor, alimentând atât curiozitatea științifică, cât și credințele populare.