MENIU

Desdemona, robotul care vrea să ia locul starurilor pop. Își compune piesele și dă "concerte"

Când germanii Kraftwerk spuneau că sunt "roboți", viitorul muzicii nu suna chiar atât de rău și nici nu părea atât de apropiat. Acum, Desdemona, prima vedetă pop robot, este gata să ia locul roboțeilor umani din industria spectacolului care oricum cântă piese scrise cu algoritmi de maximizare a succesului și cu voci autotunate.

Desdemona, „sora mai mică” a Sophiei, primul cetățean robot din lume, folosește tehnologia AI pentru a extrage dintr-o bibliotecă de mari artiști, poeți, oameni de știință și scriitori pentru a genera spontan versuri și melodii.

 

Pentru a-și promova descoperirea, creatorii ei au creat și un pseudo eveniment live, în care Desdemona să fie acompkaniată de o formație, Jam Galaxy.

 

"Nu există două spectacole la fel – muzicienii improvizează în jurul prozei generate de Desdemona, în timp ce se bazează pe idei ale unor mari istorici și moderni din jazz și din toate genurile”, se arată într-un comunicat de presă despre concert.

 

"Efectul este mai degrabă monoton și rigid, cu un accent vag autraliano-britanic", scrie GlobanGraphica, salutând cu umor aparițua robotlului solict care improvizează versuri în timp real. "SUNTEM BLESTEMAȚI!".

Trupa a cântat recent în Anaheim, California. Vezi spectacolul AICI.

Mai multe articole despre:
desdemona robot cantaret robot