MENIU

Cum va fi iarna 2024: Când ne așteptăm la prima ninsoare

După o vară extrem de călduroasă, toamna s-a instalat rapid în România, aducând cu ea temperaturi scăzute care ne fac să ne întrebăm când va ninge. Primele ninsori au fost deja observate la munte, iar în restul țării, vremea s-a răcit considerabil. Meteorologii ne avertizează că, deși vom mai avea câteva zile însorite, valorile termice vor rămâne sub media obișnuită.

Chiar dacă ne dorim să ne bucurăm cât mai mult de zilele calde, mai ales că se apropie prima vacanță școlară, vremea de toamnă pare să-și facă simțită prezența. Un strop de soare ar fi ideal pentru a ne relaxa înainte de sezonul rece.

Prima ninsoare în România

Dacă sunteți curioși când va ninge în România, prognozele de la AccuWeather indică faptul că prima ninsoare ar putea să cadă în jurul datei de 15 decembrie, în special în București. Însă, în zonele montane, zăpada se va așeza deja înainte de această dată. Este important de menționat că, până atunci, există posibilitatea să asistăm la episoade de lapoviță și ninsoare chiar și la jumătatea lunii noiembrie, cu temperaturi nocturne ce pot scădea până la -2 grade.

Conform prognozelor AccuWeather, iarna din acest an se preconizează a fi una mai blândă. Temperaturile diurne nu vor coborî sub 1 grad Celsius până la sfârșitul anului, iar minimele nocturne se vor menține în jurul valorii de -6 grade.

Așadar, deși prima ninsoare este așteptată abia în preajma Crăciunului, România se va bucura de o iarnă relativ blândă, fără fluctuații extreme de temperatură. Cei care se întreabă când va ninge în 2024 pot aștepta episoade sporadice de lapoviță și ninsoare înainte de data prognozată, fără a se confrunta cu geruri severe.