MENIU

Românii care plănuiesc să meargă în Grecia, avertizați! PERICOLUL ascuns în apa mării: urmele ar putea să nu dispară toată viața

Românii care plănuiesc să meragă în Grecia, avertizați! PERICOLUL ascuns în apa mării: urmele ar putea să nu dispară toată viața/ Profimedia

Semnal de alarmă pentru românii care plănuiesc să meargă în Grecia în următoarea perioadă! În apa mării se ascunde un animal extrem de periculos, transmit autoritățile elene. Înțepătura sa are urmări grave, mai spun acestea, existând chiar riscul ca urmele unei asemenea înțepături să nu dispară toată viața.

Turiștii români trebuie să fie atenți la anemona toxică, un animal marin care și-a făcut apariția în apele Mării Meditarane, conform unui avertisment făcut de specialiștii din această țară. Înțepătura sa poate provoca arsuri grave, mai arag atenția aceștia. De parcă asta nu ar fi tot, specialiștii mai spun și că este posibil ca urmele lăsate de ele să nu dispară niciodată, relatează Click.ro.

Primele cazuri din acest an au fost raportate la Nafplio, Peloponez şi pe plaja de la Karathonas. Cei mai expuși sunt copiii, aceștia aflându-se în topul persoanele afectate și care au avut nevoie de îngrijire medicală.

Cea mai periculoasă plajă din Grecia, unde turiștii își pun viața în pericol dacă intră în apă

Există și câteva recomandări absolut esențiale pentru persoanele care intră în contact cu anemonele. Primul lucru pe care acestea trebuie să îl facă este să iasă imediat din apă și să încerce să îndepărteze imediat tentaculele cu ceva rigid, cum ar fi, de exemplu, un card din plastic, în niciun caz cu mâinile goale.

Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații 2 ani. Ce alternative au românii ca vor să ajungă în Grecia sau Turcia cu mașinile

Următorul pas este aplicarea direct pe piele a unor comprese reci, dar atenție, cu apă de mare, nu cu apă dulce. După aceea, pe suprafața afectată trebuie să fie aplicat un gel antihistaminic sau un corticosteroid. În ciuda efectuării acestor pași, persoanele care intră în contact cu acest animal marin trebuie să ajungă cât mai repede la o unitate sanitară.