Putem mânca din hrană pentru animale? Efectele sunt surprinzătoare
Mulți stăpâni de animale au recunoscut faptul că ar fost tentați să guste din mâncarea acestora, iar unii chiar au făcut-o. De altfel, dacă nu ai gusturi olfactive excentrice sau pur și simplu un simț al mirosului mai slab, nu poți spune că unele produse nu sunt chiar îmbietoare la adulmecat. Specialiștii au studiat serios problema și au găsit răspunsul: nu se poate spune că o porție din mâncarea pisicii ne va face rău, dar nici nu ne întărește, dacă avem de gând să o includem definitiv în dietă.
Studiul privind efectele hranei pentru câini și pisici asupra oamenilor este o chestiune cât de poate de serioasă, pentru că astfel de tendințe nu au neapărat legătură cu o formă de curiozitate, ci pot apărea și în perioade dificile din punct de vedere economic sau într-o situație de cataclism natural, potrivit healthline.com
PE TERMEN SCURT ȘI ÎN CANTITĂȚI LIMITATE, PROBABIL NU VOR EXISTA EFECTE NEDORITE
Din start, trebuie să știm că produsele alimentare pentru câini și pisici nu îndeplinesc standardele de consum pentru oameni, atât în ceea ce privește compoziția, cât și tehnicile de tratata, de la preparare la ambalare. Cu toate acestea, o cantitate mică n-ar trebui să aibă efecte negative asupra unui om sănătos.
Chiar și așa, ar fi mai bine să nu citiți eticheta de compoziție. Pe scurt, să spunem că în ceea ce privește carnea, în hrana animalelor ajunge cam tot ce este considerat impropriu pentru consumul uman. Tehnic, nici acestea n-ar trebui să fie periculoase pentru sănătate.
VITAMINELE SUNT ADEVĂRATA PROBELMĂ
La fel de important este să înțelegem că prietenii patrupezi nu au aceleași nevoie nutriționale ca noi. De aceea, adevărata amenințare pentru sănătatea umană vine din această direcție. De exemplu, în mâncarea câinilor se găsește vitamina K3 sau menadiona. Este perfect sănătoasă pentru patrupede, dar studiile indică faptul că ar fi toxică pentru consumul uman, în doze ridicate.
Vitamina C este o altă problemă. Mai precis, absența ei din hrana pisicilor și câinilor. Animale o produc în organism, însă noi avem nevoie vitală să o acumulăm din hrană.
COPIII TREBUIE FERIȚI DE HRANA ANIMALELOR. NU O LĂSAȚI LA DISPOZIȚIA LOR
Pe scurt, specialiștii spun că hrana de animale se poate dovedi de ajutor în situații extreme de critice, când nu avem la dispoziție alimente umane, însă sub nicio formă nu trebuie transformată în dieta regulată, pentru că vom avea atât probleme de digestie, cât și lipsă cronică de vitamine absolut necesare. Copiii n-ar trebui să fie hrăniți deloc cu astfel de produse.