MENIU

Pisicile te spionează tot timpul cu urechile și știu tot ce faci. De ce te urmează prin toată casa?

Chiar dacă nu ne dăm seama, pisicile ne spionează tot timpul. Aceste animale par să știe întotdeauna unde ești. Experții au studiat comportamentul pisicilor și au descoperit lucruri interesante.

Dacă ai o pisică, probabil ai observat că este mereu atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, chiar dacă atitudinea ei pare pasivă și lipsită de griji. Urechea este cel mai utilizat „instrument” de spionaj al pisicii, animalul înclinându-și constant acest organ pentru a capta sunete. De asemenea, pisica se așază în locuri care îi permit să perceapă un volum mare de informații. 

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Kyoto, Japonia, a stabilit că pisicile acționează ca niște radare și că nu încetează niciodată să „cartografieze” mediul în care se află pentru a avea întotdeauna informații despre ceea ce se întâmplă în casa lor.

Deoarece nu sunt la fel de expresive și directe precum câinii, uneori comportamentul acestor mici feline poate părea ciudat. Motivul principal pentru care pisica te spionează este dorința de a verifica ceea ce faci, scrie atlas-geografic.net. De asemenea, ele doresc să se asigure că teritoriul lor nu este în pericol.

Te-ai întrebat vreodată de ce pisica ta te urmează peste tot, mai ales când mergi la baie sau când intri într-o altă camera? Pentru a înțelege acest obicei, trebuie să ne gândim la comportamentul pisicilor sălbatice. Nu trebuie să uităm faptul că, în natură, una dintre activitățile zilnice ale pisicilor este să patruleze prin toate spațiile pe care le consideră ale lor, atât pentru a-și răspândi mirosul, cât și pentru a-i speria pe eventualii intruși. 
Dacă pisica își urmează stăpânul prin diverse spații din casă, înseamnă că animalul își marchează și își controlează teritoriul. De asemenea, este posibil ca mica felină să dorească mâncare. 

În concluzie, pisica te spionează și te urmărește din dorința de a-și controla cât mai bine teritoriul.

 

Mai multe articole despre:
pisica comportament pisica urechi pisica