MENIU

Pisica care i-a salvat viața unei femei. Felina a început să se comporte ciudat pentru a-i da de înțeles stăpânei: „A tot frământat și împins în aceeași zonă”

O femeie din Marea Britanie susține că viața ei a fost salvată datorită comportamentului neobișnuit al motanului ei. Saima Azfal, în vârstă de 52 de ani, din orașul Blackburn with Darwen, a descoperit că avea cancer la sân după ce pisica ei, pe nume Kat, a început să se poarte ciudat, atingând-o constant în zona pieptului. Kat, o corcitură între Main Coon și Tabby, a atras atenția Saimăi asupra unui nodul, comportându-se într-un mod insistent și neobișnuit.

Animalul care i-a salvat viața unei femei

Saima a explicat că motanul își concentra atenția asupra unuia dintre sâni, atingând-o și provocându-i dureri ușoare. La început, femeia a crezut că felina vrea pur și simplu să stea pe pieptul ei, dar comportamentul constant al pisicii a determinat-o să investigheze mai atent zona. „Practic, motanul a identificat nodulul”, a declarat Saima, citată de tabloidul britanic Daily Star. După o vizită la medic, femeia a primit vestea devastatoare că avea cancer la sân în stadiul II.

Ulterior, Saima a trecut prin două operații pentru a îndepărta nodulul și ganglionii limfatici, urmate de ședințe de radioterapie. Tratamentul a avut loc în 2017, iar de atunci Saima se află în remisie, mulțumindu-i în fiecare zi motanului său pentru că i-a atras atenția asupra bolii. „El este copilul meu frumos”, spune femeia, recunoscătoare pentru legătura specială pe care o are cu pisica sa.

Saima a adoptat pisica de la fratele ei

Deși Kat nu fusese inițial destinat să fie animalul ei de companie, Saima l-a adoptat de la fratele ei, care nu mai putea să îl țină din cauza regulilor stricte ale universității. Deși la început Saima suferea de alergii, nu a putut să se despartă de el, preferând să ia antihistaminice pentru a-l păstra.

De la diagnostic, Saima s-a confruntat cu efectele secundare ale tratamentului, inclusiv leziuni nervoase permanente pe partea dreaptă a corpului și o deteriorare a vederii cauzată de medicamente. Totuși, legătura specială cu motanul ei Kat rămâne un motiv de bucurie și recunoștință, femeia considerând că pisica i-a salvat viața.

„Practic, el a identificat nodulul. A tot frământat și împins în aceeași zonă”, a încheiat stăpâna felinei.