MENIU

„Monstrul” ascuns în lacurile din România. Pescarul Dan a prins peștele de peste 60 de kilograme

Un bărbat din Sibiu a trăit experiența vieții sale în această săptămână, reușind să aducă la mal un somn uriaș, cu o greutate impresionantă de peste 60 de kilograme și o lungime de aproape 2 metri. Această captură extraordinară a avut loc pe lacul de acumulare de la Avrig, miercuri dimineață, în jurul orei 6.

Captura impresionantă făcută de sibian

Dan S., un pescar în vârstă de 30 de ani, s-a aflat pe malul lacului de aproximativ o oră când a reușit să prindă somnul gigant. Folosind momeală vie, pescarul a tras de unul singur imensul pește la mal, dar a realizat rapid că dimensiunile uriașe ale capturii necesită ajutor pentru transport. „Pescuiesc din copilărie, dar aceasta este cea mai mare captură a mea. Am mai prins trofee, dar acesta este cel mai valoros”, a declarat Dan S. pentru Adevărul.

Acest somn uriaș nu este unicul pește impozant prins în România în acest an. În luna mai, un alt pescar a reușit să captureze un pește de dimensiuni remarcabile, cu o lungime de peste 2 metri și o greutate de aproximativ 50 de kilograme, într-o baltă din vestul țării. De asemenea, în 2021, un somn aproape de 2 metri și cu o greutate de 50 de kilograme a fost prins în județul Gorj.

Aceste capturi demonstrează că România continuă să fie un loc de atracție pentru pescarii care caută trofee de dimensiuni impresionante, oferind oportunități rare și spectaculoase pentru pasionații de pescuit.