MENIU

Moarte cumplită pentru un câine polițist. Patrupedul a pierit din cauza căldurii după ce a fost uitat în mașină de stăpân

Un câine polițist, K-9 Horus, un ciobănesc german, și-a pierdut viața din cauza căldurii extreme, după ce a fost lăsat ore întregi într-o autospecială de poliție de către îngrijitorul său, locotenentul Daniel R. Zeigler. 

Incidentul s-a petrecut în Missouri, iar echipamentele speciale din vehicul, destinate protecției câinilor, fuseseră dezactivate. Horus a murit la scurt timp după ce Zeigler și-a amintit de el și l-a scos din mașină, transportându-l acasă. Trupul câinelui a fost descoperit de un vecin, care a alertat imediat autoritățile.

Câinele-erou a fost uitat în mașină

Cazul a ieșit la lumină pe 20 iunie, când locotenentul a contactat șeful poliției pentru a-l informa despre moartea câinelui, care lucrase în tura de noapte. O investigație ulterioară a relevat că Horus fusese lăsat în vehicul de la ora 4:49 dimineața, iar echipamentele de protecție, inclusiv sistemul AceK9, au fost dezactivate, ceea ce a contribuit direct la decesul câinelui. Temperatura din acea zi a atins valori maxime de 31,1 grade Celsius.

Locotenentul Zeigler a fost ulterior acuzat de abuz de animale, în urma investigației realizate de Patrula de Autostrăzi din Missouri. În seara incidentului, un vecin a găsit câinele fără viață în curte și a raportat anchetatorilor că Zeigler părea „agitat” și „în stare de șoc”, mărturisind că a crezut că l-a adus pe Horus în casă la finalul turei.

Un test efectuat ulterior pe autospeciala de poliție a confirmat că sistemul AceK9 funcționa corect și fusese dezactivat manual în ziua incidentului. Anchetatorii au concluzionat că această acțiune a eliminat măsurile de siguranță esențiale, contribuind astfel la moartea câinelui.

Zeigler și Horus lucrau împreună din februarie 2021, când câinele, în vârstă de aproape doi ani la acel moment, s-a alăturat forțelor de poliție după o perioadă de antrenament intens.