MENIU

Jandarmeria Română este în doliu: „Adio, Rita!”

Lumea Jandarmeriei Române este în doliu după pierderea Ritei, unul dintre cei mai iubiți cai care a slujit cu devotament timp de două decenii alături de partenera sa, Laura. Mesajele emoționante publicate de Ministerul Afacerilor Interne și de Jandarmerie pe rețelele sociale reflectă tristețea și aprecierea profundă pentru Rita, un simbol al dedicării și loialității.

Legenda Cavaleriei Române

Rita, care a fost alături de Laura timp de 20 de ani, a avut o poveste de viață impresionantă, marcată de momente de curaj și determinare. Una dintre cele mai cunoscute amintiri este incidentul dramatic în care copita ei a rămas prinsă într-o șină de cale ferată. În ciuda pericolului iminent reprezentat de trenul care se apropia, Laura a refuzat să părăsească calul, încurajându-l până când Rita a reușit să se elibereze.

După decenii de serviciu și misiuni alături de Jandarmerie, Rita a spus adio în mod emoționant. „Am fost alături de ea timp de 20 de ani și este imposibil să descrii durerea pe care o simți. Se uita în ochii mei, cu lacrimi care îi curgeau. Tot ce am putut face a fost să rămân lângă ea,” a spus Laura, trăind ultimele momente ale Ritei cu o profundă tristețe și dorință de a o păstra aproape până în ultima clipă.

Ce a transmis Jandarmeria Română

Jandarmeria Română a postat un mesaj emoționant pe Facebook, exprimând recunoștința față de Rita pentru toate misiunile și evenimentele la care a participat, de la paradele de Ziua Națională până la acțiunile de menținere a ordinii publice. „Rita a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română și a fost o parte esențială a suitei de cai. Laura a învățat de la Rita ce înseamnă adevărata libertate și acum, Rita galopează spre o libertate eternă, fără șei și fără hamuri,” au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Laura, care a fost întotdeauna pasionată de cai, a spus că legătura cu Rita a fost una profundă și nemărginită. „Toate momentele trăite alături de Rita vor rămâne veșnic în inima mea,” a adăugat Laura, subliniind cât de puternică a fost legătura dintre ele.

Mulți își vor aminti de Rita nu doar ca de un cal al jandarmeriei, ci și ca de un simbol al loialității și curajului, care a lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care au avut privilegiul să o cunoască.