MENIU

Fotografii de natură sălbatică din 2024: Imaginea câștigătoare și locul realizării

Un spectaculos instantaneu subacvatic cu mormoloci de broaște, realizat de Shane Gross, i-a adus acestuia titlul de „Fotograful anului de natură sălbatică” în 2024.

Competiția a fost una extrem de strânsă, atrăgând un număr record de participări: 59.228 de fotografii din 117 țări. Imaginea câștigătoare surprinde mormolocii care înoată printre plante și alge în apele lumii subacvatice din Columbia Britanică, Canada.

Cele mai frumoase fotografii din natură

Shane Gross, jurnalist și naturalist canadian, a impresionat juriul celei de-a 60-a ediții anuale a competiției internaționale cu această imagine care reflectă complexitatea și frumusețea naturii sălbatice. Fotografia câștigătoare a fost selectată dintr-o varietate uriașă de lucrări excepționale, toate prezentând frumusețea naturii în formele ei cele mai pure.

       Cele mai frumoase imagini din natură / Sursa foto - Profimedia Images

Pentru a celebra această competiție de renume, o expoziție a fost organizată la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, unde sunt expuse toate fotografiile câștigătoare. Expoziția va rămâne deschisă publicului până în iunie 2025, urmând să fie prezentată ulterior și în alte locații din Europa, Canada și Australia.

            Imagini superbe din natură / Sursa foto - Profimedia Images

Fotografiile câștigătoare, inclusiv imaginea realizată de Shane Gross, au reușit să transmită esența naturii sălbatice și să inspire un nou val de conștientizare asupra protejării mediului.

         Cele mai frumoase fotografii / Sursa foto - Profimedia Images