MENIU

Diplomația, dusă la un alt nivel. O pereche drăgălașă de panda, trimisă de China la Washington. Călătoria uimitoare a celor două VIP-uri

Diplomația, dusă la un alt nivel. O pereche drăgălașă de panda, trimisă de China la Washington. Călătoria uimitoare a celor două VIP-uri/ Profimedia

O pereche adorabilă de panda, aşteptată cu nerăbdare la Washington, a pornit luni într-o călătorie lungă din China spre capitala americană.

Înainte de plecarea celor doi panda uriaşi din provincia chineză Sichuan, masculul Bao Li şi femela Qing Bao, ambii în vârstă de trei ani, au fost plasaţi în cuşti individuale alături de o rezervă mare de bambus care le-a fost pusă la dispoziţie pe durata călătoriei, potrivit Asociaţiei chineze pentru conservarea vieţuitoarelor sălbatice şi imaginilor difuzate de postul de televiziune CNN, relatează Agerpres.

Diplomația, dusă la un alt nivel. O pereche drăgălașă de panda, trimisă de China la Washington. Călătoria uimitoare a celor două VIP-uri/ Profimedia

Cele două mamifere, cu puternicul lor simbolism diplomatic, urmează să aibă parte de o primire călduroasă din partea presei, marţi, la Washington, deoarece oraşul american nu a mai avut niciun panda de aproape un an.

Cele două VIP-uri ("Very Important Pandas") și-au început călătoria cu un avion special, denumit "Panda Express", sub controlul veterinar constant al unei echipe de îngrijitori veniţi de la Washington.

Surpriză la grădina zoologică! Doi „urși panda” au început să latre în fața vizitatorilor - VIDEO

Anunţul sosirii lui Bao Li şi Qing Bao a fost făcut la sfârşitul lunii mai de Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, şi de reprezentanţii Grădinii Zoologice Naţionale Smithsonian.

Grădina zoologică americană a sporit suspansul publicând luni seară un videoclip enigmatic cu o grădină de bambus agitată de o activitate care ar putea fi cea a unui panda uriaş.

Puiul de pinguin, vedetă în online. Pesto este de două ori mai mare decât părinții săi

"Ceva uriaş soseşte la Washington", a transmis instituţia, decretând marţi o zi de închidere excepţională pentru primirea cuplului de panda.

Trei panda uriaşi care au fost găzduiţi în trecut la Washington s-au întors în China în noiembrie 2023. Plecarea lor, realizată la expirarea unui contract de împrumut, a fost considerată pe scară largă ca o reflectare a tensiunilor dintre Washington şi Beijing.

Polonezii vor muta locația unei viitoare baze aeriene pentru a nu-i deranja pe POPÂNDĂI

Prima pereche de panda a fost oferită de Beijing Statelor Unite în 1972, în urma unei vizite istorice a preşedintelui Richard Nixon în China comunistă a lui Mao Zedong.

Mai multe articole despre:
panda ursi panda china washington sua diplomatie