MENIU

De ce urăsc pisicile ușile închis?. Dacă le știi secretul, scapi de probleme

Miaună, băga laba și dau cu ghearele, reușind de fiecare dată să te deranjeze sau, mai rău, să-ți strice cel mai bun somn. De ce se poartă pisicile atât de ciudat atunci când au în față o ușă închisă? Dacă le afli secretul, multe dintre probleme enumerate se vor risipi.

Dacă aveți o pisică, e aproape imposibil să nu fi observat cât de mult se enervează când se află în fața unei uși închise. Dar de ce pisicile par să urăsc atât de mult ușile închise? Explicația ține atât de comportamentul felin, cât și al proprietarilor, spun experții.

Pisicile sunt creaturi curioase în mod natural și le place să stea cu ochii pe tot ce se întâmplă pe teritoriul lor, inclusiv casa proprietarului lor. Acest comportament le ajută în sălbăticie, dar le cam face probleme în mediul casnic.

„Pisicilor le place să controleze accesul la spații și la nevoile de bază vitale și la teritoriu”, a declarat un consultant în comportamentul pisicilor pentru Live Science.

O altă explicație este curiozitatea tradițională a felinelor. Deși pisicile nu vor neapărat să fie implicate în orice se întâmplă în spatele ușii, ele vor să știe ce se întâmplă. De asemenea, își doresc să se bucure de atenția stăpânilor, pe care o ușă închisă o blochează. Așa se explică de ce, de multe ori, după ce ușa este deschisă, pisica poate pleca imediat din încăpere, fără a mai avea vreun interes.

Mai multe articole despre:
pisici usi inchise nu le plac secret lumea animalelor