MENIU

De ce își acoperă pisicile fața atunci când dorm. Explicația surprinzătoare din spatele gestului adorat de stăpânii felinelor

De ce își acoperă pisicile fața atunci când dorm. Explicația surprinzătoare din spatele gestului adorat de stăpânii felinelor/unsplash.com

Cu siguranță majoritatea oamenilor au observat măcar o dată faptul că pisicile își acoperă față atunci când dorm. Ei bine, potrivit experților, felinele fac acest lucru din mai multe motive.

Pisicile își acoperă fața pentru a-și proteja ochii de lumină în timpul somnului

Conform informațiilor oferite de experți, pisicile își acoperă fața atunci când dorm pentru a-și asigura confortul în timpul somnului. Însă, acesta nu este singurul motiv pentru care animăluțele pufoase fac acest lucru. Chiar dacă le place să stea la soare, de cele mai multe ori, ochii pisicilor sunt sensibili la lumină. Astfel, atunci când adorm, ele își acoperă fața cu ajutorul lăbuțelor pentru a-și feri capul și a-și proteja ochii de razele soarelui. 

Atenție la pozițiile de dormit ale pisicii. Pot trăda posibile probleme de sănătate

Deși mulți cred că pisicile sunt nocturne, acest lucru este total eronat. De fapt, acestea sunt animale crepusculare, ceea ce înseamnă că sunt mai energice dimineața și seara. În restul zilei, felinele aleg să doarmă, fără a fi deranjate de lumină. 

Pisicile vor să își păstreze corpul cald și să se simtă în siguranță

Un alt motiv pentru care pisicile își acoperă fața în timpul somnului este că vor să își păstreze corpul cald. De exemplu, pe timp iernii, acestea dorm încovoiate și își acoperă nasul cu labele, întrucât sunt sensibile la schimbările de temperatură și pot face imediat diferența între un loc rece și unul cald. Prin urmare, dacă o pisică își acoperă chipul, poate fi un semn că temperatura din locul în care se află este mai scăzută decât poate ea să accepte.

Ele sunt cele mai periculoase pisici din lume. Rasele de feline cu potențial agresiv mai mare decât suratele lor

De regulă, pisicile caută locuri călduroase în sezonul rece, temperatura ideală pentru ele fiind de 29 de grade Celsius. De asemenea, pisicile vor să se simtă mereu în siguranță. Micile feline blănoase nu vor avea niciodată un somn adânc dacă vor avea sentimentul de nesiguranță. Acestea au învățat să rămână mereu în alertă pentru a-și mări șansele de supraviețuire. Un lucru pe care puțini îl știau este că cea mai vulnerabilă zonă a pisicilor este capul, drept pentru care acestea și-l acoperă în timpul somnului pentru a nu fi atacate.  

Sursă text: Click.ro

Durata de viață a pisicilor. Este adevărat sau nu că felinele au 9 vieți

Mai multe articole despre:
pisici somn pisici comportament pisici