Veste bună pentru toţi şoferii. Primăriile nu mai ridică maşini
Primăriile renunţă rând pe rând la ridicarea maşinilor parcate ilegal. După ce Înalta Curte a stabilit că acţiunea firmelor specializate este ilegală, edilii s-au aliniat hotărârii magistraţilor. Autorităţile spun că maşinile vor fi ridicate doar dacă pun în pericol circulaţia rutieră.
La Iaşi, oprirea ridicării maşinilor a fost una dintre primele măsuri luate de primarul interimar care îl înlocuieşte pe Gheorghe Nichita.
"De la prânz, am interzis să mai ieşirea platformelor la ridicat. Primăria municipiului Iaşi nu câştigă niciun leu prin aplicarea acestor măsuri contravenţionale, indiferent despre ce societate vorbim. Măsura complementară de ridicare era de 430 de lei", a spus Mihai Chirica, primar interimar Iaşi.
"Nici în municipiul Brăila nu se vor mai ridica maşini în perioada în perioada urmăptoare deşi decizia înaltei curţi produce efect din momentul publicării, dar pentru oprirea oricărui inconvenient va sista ridicarea maşinilor", a spus Alexandru Dănăilă, viceprimar Brăila
La Cluj reprezentanţii primăriei spun că ridicarea maşinilor este obligatorie în unele situaţii.
"Din păcate, ridicarea maşinilor de pe domeniul public este o necesitate în anumite situaţii. Primăria oricum nu făcea exces de această procedura. Utiliza această procedură doar în cazul în care maşinile puneau în pericol circulaţia", a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.
Decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost luată după ce Avocatul Poporului a contestat legalitatea ridicării maşinilor parcate neregulemantar.