MENIU

Turişti blocaţi pe Transalpina din cauza viscolului. Operaţiune de salvare

Transalpina se închide oficial. Nimeni nu mai poate ajunge pe şoseaua aflată la cea mai înaltă altitudine din România după ce mai mulţi turişti au rămas blocaţi cu autoturismele din cauza viscolului. După orele amiezii, a avut loc o operaţiune de salvare a turiştilor din zona inaccesibilă.

Este vorba şi despre un microbuz ce transporta turişti străini. Maşinile nu erau echipate de iarnă. Zona critică este între Vârful Păpuşa si Obârşia Lotrului. Acolo, pe o porţiune de câţiva kilometri, viscolul, zăpada, poleiul şi ceaţa densă creează mari probleme în trafic.

Este şi motivul pentru care în zonele Voineasa, din judetul Valcea şi Novaci din judetul Gorj echipajele de politie nu mai permit accesul maşinilor.

În jurul orei 11, cei de la Drumuri Naționale împreună cu Poliția au restricţionat traficul pe Transalpina. La această oră, pe pe DN67C (Transalpina) este un strat de zăpadă de 2-3 cm, ninsoare măruntă si vânt puternic, cu vizibilitatea redusă sub 50-100 m.

"A fost nevoie de o intervenţie în forţă a jandarmilor, a salvamontului şi a echipajelor de la drumari cu trei utilaje. Dacă microbuzul era echipat, autoturimslele celelalte nu erau echipate bine pentru iarnă, nu puteau să mai urce pe pantă, fiind ingheţată", a spus Ion Sandu, şef de secţie Drumuri Naţionale Gorj.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, începând cu ora 14:00 a fost închis temporar DN67C (Șoseaua Transalpina) de la km 34+500 de metri până la Obârșia Lotrului.

Mai multe articole despre:
turişti blocaţi transalpina viscol si zapada