MENIU

Tancurile şi blindatele americane au intrat în România

Peste 20 de vagoane care transportau tancuri şi blindate au tranzitat vineri dimineaţă gara Devei. Convoiul de tehnică militară se îndrepta spre Constanţa, unde a ajuns sâmbătă dimineaţa, scrie Adevarul.ro.

O garnitură feroviară cu o încărcătură neobişnuită a tranzitat în această dimineaţă gara din Deva. Garnitura a fost formată din peste 20 de vagoane încărcate cu tehnică militară (tancuri, maşini de salvare şi blindate).

„Trenul este format din 23 de vagoane, iar încărcătura formată din tehnică militară cântăreşte aproximativ 468 de tone. Granitura feroviară a intrat în România prin vama Curtici în jurul orei 06:00 iar destinaţia este localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa”, informează Servus Hunedoara. Convoiul de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu.

Zeci de tancuri şi blindate sunt programate să ajungă acolo în cursul zilei de sâmbătă, 14 martie, informaţia fiind confirmată de Ministerul Apărării Naţionale, pentru "Adevărul".

Într-un comunicat de presă remis redacţiei se precizează: „În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României".

Mai multe articole despre:
SUA Constanţa Deva tancuri