MENIU

Tânără condamnată definitiv după ce, elevă fiind, şi-a ucis copilul nou-născut

O tânără de 20 de ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a fost condamnată definitiv, joi, de Curtea de Apel Iaşi, la doi ani de închisoare cu executare, după ce, când era elevă în clasa a XI-a, şi-a ucis copilul nou-născut, pe care l-a ascuns apoi într-o pungă în casă.

Curtea de Apel Iaşi a condamnat-o definitiv la doi ani de închisoare cu executare pe Roxana Mădălina Diaconu pentru "uciderea nou-născutului, săvârşită de către mamă”, după ce a recunoscut că şi-a omorât pruncul la naştere, pe vremea când era elevă în clasa a XI-a la un liceu din Huşi.

Magistraţii ieşeni au decis "agravarea pedepsei” dată iniţial de instanţa de fond, respectiv Tribunalul Vaslui, care o condamnase pe tânără la doi ani de închisoare cu suspendare şi executarea de muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile.

În fapt, Curtea de Apel Iaşi a admis recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui la sentinţa pronunţată de judecătorii vasluieni, la sfârşitul lunii octombrie 2014.

Mai multe articole despre:
Vaslui mamă condamnata Curtea de Apel Iaşi