MENIU

Situaţie incredibilă la o şcoală din Galaţi: un elev violent a bătut mai mulţi copii, dar şi părinţi

Un elev bătăuş face ravagii într-o şcoală din Galaţi şi nu poate fi oprit. Adolescentul de 15 ani a lovit elevi şi părinţi, poartă cuţit, iar profesorii încuie uşile claselor de frica lui.

Poliţiştii şi cadrele medicale au venit de două ori într-o zi la Şcoala numărul 2 din Galaţi. Aceştia au încercat să calmeze un elev violent care tocmai lovise un părinte. 

Adolescentul nu este la primul episod violent. Colegii şi cadrele didactice spun că poartă cuţit, ameninţă cu moartea şi a bătut mai mulţi elevi şi părinţi. Şi profesorii au fost ameninţaţi de băiat, informează Realitatea TV.

"Nu se pot desfăşura orele în siguranţă. Ieri au venit doi inspectori de la CJR, a sărit cu scaunu' să le dea în cap... M-a lovit ieri, de faţă cu inspectorii, cu directoarea , conducerea şcolii", a povestit un părinte agresat.

Şi alţi elevi au fost loviţi de elevul problemă. Există şi certificate medico-legale. Cadrele didacatice recunosc situaţia gravă, dar, până la o evaluare finală psihologică, nu se poate face nimic.

"Nu reuşim să intrăm pe un făgaş care ar fi normal. Are un diagnostic pishiatric. Are certificat de integrare în învăţământ", a explicat Mioara Boca Zamfir, psiholog şcolar.

Elevul a fost dus la un spital de psihiatrie pentru evaluare. Rămâne de văzut dacă rezultatul îl va scoate din şcoală. În caz contrar, tânărul se va întoarce la ore.