MENIU

Semafoarele inteligente din Capitală au rămas blocate

A trecut pe roşu

Semafoarele inteligente din Bucureşti s-au defectat din nou! Cele de pe pe bulevardul Magheru au fost blocate, aseară, timp de câteva ore, în urma unei căderi de tensiune, iar traficul s-a desfăşurat cu dificultate. Aproape jumătate dintre senzorii montaţi în asfalt NU funcţionează şi doar un sfert dintre semafoarele din Capitală sunt conectate la centrul de control. 

Semafoarele de pe bulevardul Magheru au fost blocate timp de câteva ore, iar politistii au dirijat cu greu circulatia. Sistemul inteligent de monitorizare a traficului din Bucuresti, care a costat zeci de mil de euro, este la pamant, la propriu 00.42

Nu a fost singura problemă apărută marţi în Bucureşti. Traficul aproape că a fost paralizat şi în Drumul Taberei, după ce un şofer a provocat un accident în urma căruia a fost distrus un semafor aflat la intersecţia Drumul Taberei cu strada Braşov. Mai bine de cinci ore, politiştii au dirijat traficul aglomerat.

Semafoare defecte au fost şi în Piaţa 1 Mai. Şi acolo traficul s-a desfăşurat cu dificultate.

Şoferii dau vina pe autorităţi. 


Dintre cele 434 de intersecţii din Bucureşti, doar 176 sunt conectate la sistemul de management al traficului. În peste 60-70 dintre ele, însă, semafoarele inteligente nu mai funcţionează. În plus, peste jumătate dintre senzorii montaţi în asfalt, care trimit semnalul către semafoarele inteligente, sunt defecţi.

Primăria Capitalei dădea lunar aproape 100 de mii de euro pentru buna funcţionare a sistemului care a fost montat în 2009, cu suma de 20 de milioane de euro. Mentenanţa NU a mai fost plătită, însă, din noiembrie 2015. 

 
Mai multe articole despre:
Bucureşti video semafoare inteligente