MENIU

Scandal la Primăria Reşiţa, se reduc salariile cu 10%

Scandal în Consiliul Local Reşita, după votul în favoarea diminuării salariilor tuturor angajaţilor, de la primarla femei de serviciu, cu 10%. În semn de protest, consilierii social-democrați au părăsit sala, deşi li s-a explicat că bugetul este redus tocmai datorită deciziilor luate de propriul guvern, prin bugetul pe 2019.

Angajaţii din Primăria Reşiţa vor avea salariile mai mici cu zece procente, dacă Instituția Prefectului Caraș-Severin va valida proiectul de hotărâre votat în ședința de astăzi.

Grupul PSD din Consiliul Local Reșița au cerut primarului să retragă proiectul de pe ordinea de zi și, apoi, au părăsit sala de ședințe în semn de protest.

În replică, edilul a afirmat că aceasta este singura soluție pentru a se încadra în bugetul diminuat primit de la București. Mai mult decât atât, Popa a avertizat că dacă va fi nevoie, pe viitor este posibilă și o reducere de personal.

Conform cifrelor prezentat de primarul Ioan Popa, cheltuielile cu personalul Primăriei (aparat propriu și direcții subordonate) se ridică în prezent la aproximativ 2,8 milioane de lei pe lună, în condițiile în care suma primită de la București din impozitul pe venit este de doar 2,5 milioane de lei. 

Toate detaliile pe Realitatea de Reşiţa.

Mai multe articole despre:
buget PSD primărie Reşiţa