MENIU

S-a îmbătat, apoi a plecat să-şi viziteze iubitul. Între timp, ceva groaznic se petrecea acasă

O adevărată tragedie s-a petrecut recent în Iaşi: trei copii au ajuns la spital, după ce mama lor s-a îmbătat şi i-a lăsat singuri acasă.

Ana-Maria Aciobăniţei, în vârstă de 37 de ani, are patru copii. Într-una din serile trecute, micuţii au rămas singuri acasă, nesupravegheaţi, după ce mama lor s-a îmbătat la o vecină, apoi s-a dus să-şi viziteze concubinul.

Pentru că locuinţa nu are curent electric, cei mici stăteau la lumina unei lumânări. Acest lucru a produs în timpul nopţii o tragedie, camera fiind cuprinsă de flăcări.

Potrivit presei locale, cel mai mic dintre copii, în vârstă de 7 ani, a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, iar sora lui mai mare, în vârstă de 13 ani, a suferi arsuri pe 5% din suprafaţa corpului şi o intoxicaţie cu fum. De asemenea, fratele lor de 9 ani s-a intoxicat şi el cu fum. Cel de-al patrulea copil al Anei-Maria, în vârstă de 14 ani, nu era acasă în momentul producerii incendiului, scăpând astfel teafăr.

Mama celor patru minori a ajuns acasă abia în zorii zilei, după ce poliţiştii au căutat-o prin sat. Şi atunci, femeia era în stare de ebrietate.

Vecinii spun că nu este prima dată când aceasta îşi lasă singuri copiii.

"Această femeie nu se poate numi mamă, nu are grijă de aceşti copii. Pe cel mic, de multe ori, l-am îmbrăcat eu", a povestit o vecină. "Ea are concubin la câteva case distanţă- La el se duce mai tot timpul. Nu este singura dată când copiii sunt lăsaţi în casă. Aşa se întâmplă tot timpul. Ea bea şi pleacă de nebună prin sat", a adăugat ea.

O anchetă a fost demarată în acest caz. Dacă se va constata că mama minorilor este vinovată, aceasta ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti, iar cei mici ar putea fi duşi într-un centru de plasament.