MENIU

Românul devenit celebru în Anglia: Staţi acasă sau mergeţi la muncă în Germania!

Victor Spirescu

Victor Spirescu, primul imigrant român care şi-a găsit, anul acesta, un job în Marea Britanie după ce s-au ridicat restricţiile pe piaţa muncii, ne-a povestit cum e viaţa în Londra, dar şi ce vrea să facă atunci când se va întoarce în România. Acesta le oferă însă românilor care vor să vină la muncă în Londra un sfat incredibil.

Întrebat cât timp mai vrea să lucreze în străinătate, Spirescu a spus:
"Vreau să stau în Londra suficient cât să strâng o sumă de bani cu care să îmi pornesc propria afacere în ţară, să nu mai fiu nevoit să plec în străinătate ca să lucrez."
 
Cu ce vreţi să rămâneţi după această perioadă?
Sunt foarte multe idei pe care le am şi pe care aş vrea să le pun în practică. Aş vrea să îmi schimb viaţa, să mă întorc în ţară şi să îmi fac un business. Mi-aş dori să fac agricultură, eventual o fermă de animale. Avem suficientă libertate la noi în ţară să creştem animale şi să le vindem străinilor. E nevoie de 20.000-25.000 de lire. Am 5 hectare unde pot cultiva mâncare pentru cel puţin 30 de porci.
 
Ce sfat le daţi românilor care vor să vină la muncă în Londra?
Să stea acasă! Se fac bani mult mai mulţi în Germania. E mult mai bine decât aici. Eu m-am obişnuit aici, cunosc şi engleza, am învăţat-o din filme. Aici munceşti destul de mult şi pierzi foarte mult timp pe drum. Trei ore le pierd în fiecare zi. În Germania chiar poţi să faci bani dacă lucrezi în construcţii, ai un salariu de 1.600-1.700 de euro şi plăteşti o chirie de 150 de euro.
 
Articolul integral pe ziarulring.ro.