MENIU

REZULTATE BAC 2018 FINALE, EDU.ro. Ea este Miss Boboc care a luat nota 10 la BACALAUREAT

Rezultate finale bac 

REZULTATE BAC 2018 FINALE, EDU.ro. Au fost afișate notele finale la examenul de bacalaureat 2018, sesiunea de vară, iar unii elevi au reușit să mai câștige măcar câteva zeci de sutimi la notă, ceea ce le-a adus o modificare a mediei. Cei care nu au reușit nici după contestații să obțină o notă bună sau nici măcar să fie admis, mai are o șansă la toamnă. Printre cei care au obținut medii de 10 se numără și o fostă Miss Boboc, care a fost și șefă de promoție. Vorbim despre Alina Andreea Gheorghe, care a terminat Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza.

REZULTATE BAC 2018 FINALE, EDU.ro. Potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook a colegiului: "Eleva de 10 este şefă de promoţie! În urmă cu 4 ani Alina Andreea Gheorghe a ales să parcurgă un drum al vieţii, o scară către succes. Prima treaptă a fost Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, unde s-a remarcat ca o elevă cu rezultate deosebite în activitatea şcolară şi extraşcolară, dar şi prin frumuseţe, fiind aleasă “Miss Boboc - 2013”.

Frumoasă dar dedicată învăţăturii, Alina a terminat cei patru ani de liceu cu media generală 9,98 şi a reuşit ca în ultimii trei ani de şcoală să aibă doar medii de 10.00, iar la examenul de bacalaureat naţional a fost prima, cu media 9,90, obţinând 10 la discilpinele limba şi literatura română şi matematică. 
Ca urmare a rezultatelor deosebite obţinute Alina Andreea Gheorghe devine şefa promoţiei a 94 –a, denumită onorific “Centenarul Marii Uniri”, la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, onorând instituţia din care face parte. Titlul de şef de promoţie certifică temeinicia pregătirii îmbinată cu tactul pedagogic al cadrelor didactice şi calitatea actului instructiv-educativ. 
Numele ei va rămâne încrustat pe placa de marmură a colegiului, încărcată de nume sonore ale performerilor cantemirişti.
Alina a înţeles că învăţătura deschide porţi spre cunoaştere şi spre succes. Talentul este cel care şi-a spus cuvântul, completat desigur, de multă muncă, ambiţie, perseverenţă, seriozitate şi dorinţă de autodepăşire. Cu răbdare şi pricepere, îndrumată îndeaproape de profesori de excepţie, a reuşit să exceleze, în cadrul olimpiadelor şi concursurilor şcolare, de nivel judeţean şi naţional. Pe tărâmul ştiinţelor, acolo unde concurenţa este acerbă şi gradul de dificultate al subiectelor este ridicat, tânăra cantemiristă a unit munca cu pasiunea şi perseverenţa cu dorinţa, obţinând rezultate foarte bune, într-un domeniu atât de vast ca cel al matematicii, unde timpul devine nemilos, rapiditatea găsirii soluţiei cere concentrare maximă, ingeniozitate, creativitate, perspicacitate, artificii de calcul. „Dintotdeauna am fost atrasă de ştiinţele exacte, dar matematica a ocupat un loc special. Lucrând constant, simţeam cum lumea întreagă se dizolvă şi se supune unei logici raţionale a atomilor, iar acea lume se reconstruia apoi geometric, apoi aritmetic, algebric..., a explicat Alina. 
Performanţa îi confirmă valoarea pe care a demonstrat-o de-a lungul timpului.
Cu bagajul de cunoştinţe acumulate la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Alina se pregăteşte acum pentru admiterea la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, acolo unde generaţii întregi de absolvenţi au obţinut rezultate deosebite, unii dintre ei devenind cadre didactice ale prestigioasei instituţii militare."