MENIU

Primele măsuri după scandalul asistentei de la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin

Conducerea Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin consideră că asistenta medicală filmată când țipa la o pacientă a dat dovadă de lipsă de profesionalism, dar o sancţiune poate fi dată abia la încheierea anchetei pe care o face comisia de etică.

“Noi nu încurajăm atitudinea asistentei întrucât considerăm că atitutinea ei profesionistă s-a încheiat în momentul în care a ridicat vocea la pacient. Ancheta este în desfășurare, restul detaliilor le vom transmite probabil vineri printr-un comunicat de presă”, a precizat luni, în cadrul unei conferințe de presă, managerul spitalului din Turnu Severin, Victor Maliborski.

După acest incident, Spitalul din Turnu Severin se gândește să îmbunătățească abilitățile de comunicare ale personalului angajat, astfel încât să aibă o rezistență mai mare la stres.

„Spitalul Județean regretă incidentul respectiv, consideră că într-adevăr în momentul acela asistenta a avut o atitudine lipsită de profesionalism și ne gândim ca în viitor să îmbunătățim abilitățile de comunicare ale personalului medico-sanitar”, a declarat dr Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al spitalului, în aceeași conferință de presă.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin spun că incidentul s-a petrecut pe fondul unei stări de stres profesional, dar care nu este scuzabil.

O asistentă medicală de la secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Mehedinţi a fost surprinsă miercuri, 17 iulie a.c., în timp ce ţipa la o pacientă, care acuza dureri mari. După viralizarea imaginilor, ministrul Sorina Pintea a cerut urgent o anchetă.

sursă foto: Ziarul din Mehedinţi

Mai multe articole despre:
CNAS Viorica Dăncilă Sorina Pintea