MENIU

Primăria Slatina l-a dat în judecată pe Darius Vâlcov

Îndepărtat de la guvern și cu dosare penale în spate, "eminența economică" a PSD este dat în judecată de Primăria Slatina pentru a recupera peste 1,6 milioane de euro pierduți de instituție în urma unei afaceri păguboase cu un teren de 55.000 mp din oraș.

Primăria Slatina, condusă de Stelian Moț, l-a dat în judecată pe Darius Vâlcov pentru a recupera peste 1,6 milioane de euro pierduți de instituție în urma unei afaceri păguboase cu terenul de 55.000 mp din Aleea Oltului, iniţiată şi girată de Vâlcov în timpul primului său mandat de primar scrie Olt-Alert

Procesul a fost deschis după ce Camera de Conturi Olt a constatat existența acestui prejudiciu și a cerut primăriei recuperarea banilor.

Stelian Moț, actualul primar din Slatina, este un apropiat al lui Paul Stănescu, care l-a și susținut în 2016 în cursa pentru primărie, în detrimentul unui favorit al lui Vâlcov.

Procesul a fost înregistrat recent pe rolul Tribunalului Olt, potrivit Olt-Alert.

Procesul a fost înregistrat recent pe rolul Tribunalului Olt, după ce, în 2015, Primăria Slatina a fost nevoită să plătească, din banii contribuabililor, câteva milioane de euro firmei KFP Aphrodite SRL, în contul creanţei pe care aceasta o avea de recuperat în urma păguboasei afaceri cu terenul de 55.000 mp din Aleea Oltului, iniţiată şi girată de fostul primar al municipiului-reşedinţă de judeţ Darius Vâlcov, în timpul primului său mandat de primar.

Creanţa a fost stinsă în luna martie, după ce firma care cumpărase terenul de peste 55.000 mp, situat în Aleea Oltului, la ieşirea din Slatina spre Craiova, lângă sediul Direcţiei Silvice Olt, a câştigat procesul privind rezilierea contractului.

Mai multe articole despre:
Primăria Slatina Darius Vilcov