MENIU

Povestea unui bătrân de 95 de ani care asista an de an la parada de la Alba Iulia

Un bătrân de 95 de ani din judeţul Hunedoara vine de zeci de ani la Alba Iulia de Ziua Naţională pentru că, spune el, ”iubeşte patria şi fiecare brazdă din ţara asta". Tinerii, în schimb, afirmă că au venit în oraşul istoric pentru a se întâlni cu prietenii şi pentru a vedea parada şi concertele.

Cornel Pârv, în vârstă 95 de ani, din localitatea Baru Mare din judeţul Hunedoara, spune că vine de zeci de ani la Alba Iulia de 1 Decembrie, iar după Revoluţie, când ziua a devenit sărbătoarea României, nu a lipsit în niciun an, scrie Mediafax.ro.

Bătrânul povesteşte că s-a pregătit încă de duminică pentru Ziua Naţională, şi-a luat "straie de sărbătoare”, un fular tricolor la gât şi pe cap o căciulă tradiţională de astrahan, la care a prins cu ace de siguranţă o poză cu Avram Iancu, dar şi mai multe cocarde tricolore.

Badea Cornel, aşa cum îi spun apropiaţii, îşi aminteşte că prima dată a călcat în Alba Iulia când avea 13 ani, în timpul domniei lui Carol al II-lea, şi spune că nu i-ar fi greu să vină în "cetatea sfântă” nici dacă ar merge pe jos din satul său şi până în oraşul Unirii.

Mai multe articole despre:
Alba Iulia paradă Badea Cornel