MENIU

Cum au ajuns botoșănenii plecați la muncă în construcții să transporte droguri în stomac

Transportau droguri în stomac din Maroc în Spania. Este povestea a nouă botoşăneni cercetaţi de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de droguri.

Anchetatorii spun că oamenii erau racolaţi cu promisiunea găsirii unui loc de muncă în construcţii, dar erau păcăliţi de o reţea transnaţională de traficanţi care îi obligau să aducă drogurile din Maroc în Spania. Gruparea a fost anihilată la finele lui martie 2010, coordonatorii afacerii fiind arestaţi şi condamnaţi la închisoare în Spania sau Maroc, notează monitorubt.ro.

Pentru cărăuşi a venit rândul ieri dimineaţă, când aceştia s-au trezit la uşă cu mascaţii. „Au fost citaţi nouă suspecţi şi 11 martori. Aceştia au fost recrutaţi de către unele grupări. Făceau deplasări în Maroc şi prin ingerare transportau drogurile în Spania. O parte din aceste droguri au fost introduse şi comercializate şi în România”, a declarat ieri Viorel Porumb, procuror de caz. În total, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare la locuinţa unor bărbaţi din Broscăuţi şi Dorohoi, aceştia fiind aduşi ieri la audieri, la sediul DIICOT. 

Haşişul era cărat pe ruta Maroc-Spania

Gruparea a fost descoperită în urmă cu aproape cinci ani de poliţişti spanioli. Iniţial, ancheta a pornit, după ce anchetatorii au descoperit 1.500 de doze de haşiş. Cercetările au dus mai apoi către un grup de traficanţi români, care îi foloseau pe conaţionali în transportul internaţional de droguri. Amăgiţi cu locuri de muncă, aceştia erau duşi în Peninsula Iberică, după care li se luau paşapoartele şi erau forţaţi să înghită cantităţi importante de droguri.

Odată ajunşi în Madrid, românii însoţiţi de şeful bandei erau transportaţi cu o furgonetă în Cadiz de unde plecau spre Maroc. Aici, drogurile, în principal haşiş, erau înfăşurate în latex şi apoi înghiţite de traficanţi, pachetele fiind „extrase” la întoarcerea în Spania.

 

Mai multe articole despre:
Spania droguri Botoşani Maroc stomac carausi