MENIU

A patra zi de proteste: Peste 3.000 de oameni, în Piaţa Victoriei

<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>

Pentru a patra zi consecutiv, românii au ieșit în Piața Victoriei, să-și strige nemulțumirile.

 Un nou protest a avut loc luni, în Piața Victoriei, pentru a patra zi consecutiv, după mitingul diasporei din 10 august, când jandarmii au acționat violent asupra oamenilor aflaţi în Piaţa Victoriei.

Oamenii au avut au cerut demisia Guvernului Dăncilă și au scandat mesaje precum "Jandarmeria apără hoția!" și "Șefa voastră este cea mai proastă!"

Protestul a fost unul calm, fără incidente majore. Un singur bărbat a fost ridicat de jandarmi și băgat în dubă.

Redăm mai jos LIVE TEXT-ul protestului de luni, 13 august:

UPDATE 22:15. Oamenii au început să plece din Piaţa Victoriei.

UPDATE, ORA 21.25: Aproximativ 3000 de persoane s-au strâns in fața Guvernului. 

UPDATE, ORA 20.45: Jandarmii au scos, luni seară, din rândul celor care protestează în Piaţa Victoriei o persoană aflată în stare de ebrietate, care profera injurii la adresa celor din jur.

În Piaţa Victoriei s-au strâns câteva sute de protestatari, care se manifestă zgomotos cu fluiere şi vuvuzele şi scandează "Demisia, demisia", "Hoţii, hoţii", "Jos Guvernul", "Nu scăpaţi".

Protestul a fost anunţat printr-un eveniment pe Facebook.

”Cei care o să fiţi în Piaţa Victoriei sau în alte locuri din România diseară, vă invităm să creăm un spaţiu de 30 de minute pentru România.

Sibienii vor continua protestele toată săptămâna. Aceştia au obţinut autorizaţie de la Primăria municipiului Sibiu în perioada 13 – 20 august, între orele 18 – 22, pornind din Piaţa Mare.

Acţiunea se va desfăşura pe traseul cunoscut, respectiv Piaţa Mare – strada Nicolae Bălcescu – magazinul Dumbrava – Calea Dumbrăvii – bulevardul Mihai Viteazu – giratoriul străzilor Rahovei cu b-dul Mihai Viteazu şi retur.

Duminică seara au fost 19.000 de oameni care au strigat din nou împotriva Guvernului. Au cerut demisia cabinetului condus de Viorica Dăncilă și alegeri anticipate. 

Oamenii au inceput sa se stranga de la ora 18.00 și au strigat din nou mesaje împotriva guvernului. Unii dintre protestatari și-au adus si aseară copiii.

Mai multe articole despre:
proteste Piaţa Victoriei