MENIU

Mulţi români vor rămâne fără permis de conducere. Află motivul

Mulţi şoferi vor rămâne fără permis de conducere odată cu aplicarea unei directive europene care va trebui implementată şi în România până la sfârşitul acestui an.

Potrivit directivei, eliberarea permiselor de conducere în cazul celor care trecut cu bine examenele la şcolile de şoferi sau reînnoirea în cazul conducătorilor auto nu se va mai pute aface fără obţinerea unui aviz autorizat care să ateste dacă suferă, sau nu, de apnee moderata sau severă în somn, de tip obstructiv.

Cei bănuiţi că suferă de apnee moderată sau severă în somn, de tip obstructiv, vor fi supuşi unei consultaţii medicale, pentru obținerea unui aviz autorizat, înainte de eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere, scrie oradetimis.ro.

Prevederea este conţinută în Directiva CE 2014/85/UE din 1 iulie 2014 care modifică Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului Europei privind permisele de conducere.

Cei care suferă de apnee moderată sau severă în somn, de tip obstructiv, vor putea obţine permise de conducere sau să şi le reînnoiască numai dacă dovedesc că urmează un tratament adecvat și prezintă îmbunătățiri în ceea ce privește somnolența, fapt confirmat de un aviz medical.

Mai multe articole despre:
soferi maşini permis de conducere