MENIU

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE. Cele mai fierbinți MESAJE DE PAȘTE

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE. Sărbătorile sunt un bun prilej pentru gânduri bune. În același timp însă este bine să știi tot ceea ce trebuie despre sărbătorile de Paște.

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE „Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări!”

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE „E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit. Bucuria vine din lucrurile mărunte, dragostea faţă de frumos vine din trăirile noastre. Trăieşte cu adevărat Învierea Domnului!”

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE „Abia aştept să ajung lângă voi, cei dragi sufletului meu. Până atunci aveţi grijă de voi şi faceţi curăţenie în casă şi în suflete. Se apropie Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. Să o întâmpinăm aşa cum se cuvine!”

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE „Sufletul mi se umple de lumină gândindu-mă la sărbătoarea ce se apropie, la noaptea de Înviere, la mine şi la tine, la sentimentele ce ne apropie în fiecare zi tot mai mult! Hristos a înviat!”

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE„Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii!”

 MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTESe ştie că maramureşenii sunt primitori şi pun pe masă în faţa musafirilor tot ce au ei mai bun, aşa că nici din punct de vedere gastronomic cine alege Maramureşul de Paşte nu va avea de ce să se plângă.

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE. Oferte pe toate gusturile

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE În funcţie de zona Maramureşului aleasă de turişti oferte diferă. Preţurile încep de la 250 de lei pachetul de trei zile şi două nopţi şi ajung până la 600 de lei de persoană pentru trei nopţi, în funcţie de dotările locaţiei şi de programul propus de gazde. Din oferta propusă turiştilor fac parte masa festivă de Paște, de a doua zi şi programe artistice dar şi de recreere.

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE Pentru că este vorba despre o sărbătoare eminamente religioasă, gazdele maramureşene oferă turiştilor şi participarea la slujba de Înviere dar şi la cea din Ziua de Paşte.

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE.  De zeci de ani, înainte ca pe piaţă să apară abţibildurile colorate, ouăle de Paşte sunt vopsite natural, cu ajutorul cojilor de ceapă. Iar pentru un plus de imagine, cu ajutorul unui „truc”, pe ouăle de Paşte apar şi formele unor frunze şi plante precum trifoiul. Ingredientele de care ai nevoie pentru a vopsi ouăle de Paşte în coji de ceapă sunt: ouă proaspete, sare şi coji de ceapă roşie şi ceapă albă.

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE Dacă însă vrei ca pe ouăle de Paşte să apară şi diferite forme, mai ai nevoie şi de câteva fire de trifoi, pătrunjel sau alte astfel de plante şi frunzuliţe, aţă şi nu în ultimul rând un ciorap curat, fie de mătase sau de material sintetic, important este să fie transparent.

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE. Tradiții

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE.  Pentru a vopsi ouăle în coji de ceapă, întâi pregăteşte o oală cu destulă apă încât să acopere ouăle pe care le vei fierbe aici şi pune în ea mai multe coji de ceapă roşie şi ceapă albă. După ce adaugi ouăle crude adaugă şi o lingură de sare şi lasă-le la fiert cel puţin 15 minute, iar apoi încă 10 minute să se răcească.

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE Vopsirea sau încondeierea ouălor, înnoirea hainelor şi oferirea de cadouri aduse de Iepuraş sunt cele mai cunoscute obiceiuri de Paşte, alături de datini din unele regiuni, cum ar fi stropitul fetelor pentru a rămâne frumoase tot anul şi împodobirea porţilor caselor în care sunt fete nemăritate. Pentru români, pregătirea Paştelui înseamnă mai întâi curăţenia şi bucatele care se fac în casă. De "curăţenia de Paşte" orice gospodină trebuie să se achite în timp util şi să aibă casa lună pentru primirea musafirilor pe parcursul a trei zile de sărbătoare. Preparatele de Paşte care în general nu lipsesc de pe masă sunt ouăle roşii, drobul de miel, pasca şi cozonacul. Ouăle se vopsesc în Joia Mare, considerându-se un păcat mare orice lucru făcut în casă vineri, când la biserică are loc Prohodul. La ţară, românii aleg ouă proaspete de găină şi raţă prin scufundarea lor în apă (ouăle proaspete cad la fund, cele vechi se ridică la suprafaţă) şi pregătesc uneltele de ornamentat. Cele mai vechi "condeie" au fost lumânarea - cu al cărui capăt încins la foc se desenau pe ou anumite semne - şi pana de gâscă. Oamenii topesc ceara de albine în care se adaugă puţin cărbune pisat, încondeiază ouăle cu motivele dorite şi le pun apoi în vopsea pentru colorarea fondului. Local, se folosesc metode noi de decorare, mai mult sau mai puţin legate de încondeierea cu ceară: ouă pictate, decorate în relief, încondeiate cu frunze de plante, împodobite cu mărgele.

MESAJE DE PAȘTE. URĂRI DE PAȘTE În cea de-a patra zi a Săptămânii celei Mari, în joia mare, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, după ce s-au cântat minunatele stihiri care aduc aminte cum ,,să dea Pilat pe Ziditorul şi Făcătorul tuturor. O nelegiuiţii, o necredincioşii ! Că rânduiesc spre judecata pe Cel ce vine să judece vii şi morţii ; pe Cel ce vindecă patimile’’ şi mai departe îl amintesc pe : ,,Iuda cel fără de lege, Doamne care şi-a întins mâna în blid, la cină, împreună cu Tine…ca să ia argintii, nu s-a temut a te vinde pe Tine’’. Apoi au urmat paremiile extrase din : cartea Ieşirii (19, 10-19), text scripturistic care comemorează ordinul Domnului către Moise, ordin care are menirea că omul ,,să ţină curat astăzi şi mâine, ca să fie gata pentru poimâine. A doua paremie este luată din cartea lui Iov (38, 1-23 ; 42, 1-5) are rolul de a pregăti pe creştin pe drumul jertfei, ca să înţeleagă mai bine menirea acesteia care ,,acum ochiul meu a vazut’’. A treia paremie este extrasă din cartea lui Isaia (50 4-11) şi, care are rolul de a subliniază importanta durerii şi a jertfei deoarece ,,din mâna mea vi se întâmplă una ca aceasta ; pe patul durerii veţi fi culcaţi.