MENIU

Medic de la Maternitatea din Botoşani: Secţia de neonatologie este o bombă cu ceas

<p>Medic de la Maternitatea din Botoşani: Secţia de neonatologie este o bombă cu ceas&nbsp; </p>

Medicul neonatolog, Eugen Prajinaru, de la Maternitatea din Botoşani avertizează, în cadrul unei postări pe o reţea de socializare, că secţia de neonatologie a spitalului este un adevărat pericol pentru nou-născuţi în multe cazuri și recomandă ca, în anumite cazuri, mamele să nu mai vină la spitalul din Botoşani, dacă vor să le mai trăiască pruncii, scriu cei de la Adevărul. Un medic de la Maternitatea din Botoşani spune că secţia de neonatologie a spitalului este un adevărat pericol pentru nou născuţi în multe cazuri. Mai mult decât atât medicul recomandă în anumite cazuri, ca mamele să nu mai vină la spitalul din Botoşani, dacă vor să le mai trăiască pruncii. Citeste mai mult: adev.ro/nfx45g

Mărturisirea medicului, îngrozit de condiţiile în care lucrează şi mai ales de aparatura învechită a fost postată pe o reţea de socializare. Eugen Prăjinaru povestește, totodată, că a reușit să evite o tragedie în timpul unei gărzi.
”Atunci când am afirmat că lucrez cu stetoscopul şi o sringă nu am crezut că e atât de groasă. În garda de ieri am avut un caz deosebit care a necesitat investigaţii pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toată lumea. Spre norocul copilului totul a mers bine”, se destăinuie medicul neonatolog. 
În continuare, Eugen Prăjinaru afirmă că după ce a studiat inventarul secţiei şi-a dat seama că, în orice clipă, s-ar putea întâmpla o tragedie.
”Am constatat cu stupoare că în afară de incubatoare restul aparatelor sunt ieşite din uz. Fie că sunt foarte vechi, fie le lipseşte câte ceva, fie nu au inspecţia tehnică şi aviz de funcţionare. Secţia de Neonatologie este o bombă cu ceas. Putea fi mai rău decât a fost la Giuleşti”, adaugă Prăjinaru.
Medicul botoşănean îşi încheie destăinuirea sfătuind toate mamele care vor naşte înainte de 34 de săptămâni să meargă la Iaşi, dacă vor să le trăiască copilul.
” Viitoare mămici, dacă se instalează cumva durerile naşterii înainte de 34 de săptămâni nu vă mai obosiţi să îl sunaţi pe ginecologul din Botoşani, că nu are niciun rost. Suiţi-vă într-o maşină şi fuga la Iaşi la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi dacă vreţi să vă trăiască pruncul. După ce se naşte foarte greu se poate transfera şi nici nu avem cu ce să-l stabilizăm”, conchide Eugen Prăjinaru.


Mai multe pe Adevărul.