MENIU

Invitaţii la o pomană din Brăila au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

14 persoane, între care opt copii, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

De la pomană, la spital. S-a întâmplat în comuna brăileană Tufeşti, unde 14 persoane, între care opt copii, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Oamenii spun că s-au simţit rău după ce au mâncat salam la pomana unei fetiţe ucise într-un accident rutier produs în staţia de autobuz. Proprietarii magazinului din sat, de unde au fost cumpărate mezelurile, susţin că nu erau expirate. 

Zeci de săteni din Tufeşti s-au adunat la pomana de trei zile a unei copile de 7 ani ucisă de un şofer beat în staţia de autobuz. La masă au fost servite mâncăruri preparate în casă, dar şi salam cumpărat de la magazinul din sat. Mulţi dintre meseni s-au simţit rău când au ajuns acasă.

"La faţa locului, inițial, am fost chemat pentru un singur pacient, dar în urma consultului au mai venit încă cinci persoane, din care trei copii și încă două persoane adulte", a declarat FLORIN RUSESCU, asistent al Serviciului De Ambulanţă Judeţean Brăila. 

La câteva minute distanţă, alţi cinci copii şi trei adulţi au fost aduşi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Brăila. Proprietarii magazinului de unde a fost cumpărat salamul incriminat susţin că era proaspăt.

"Factura este din data de 30 a lunii precedente, atunci am primit marfa. termenul de valabilitate a fost inclusiv astăzi și expiră undeva, din cate țin eu minte, pe data de 11 sau 12 iulie", a spus un repezentant al magazinului.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă pentru a stabili cauza exactă a toxiinfecţiei alimentare.

Mai multe articole despre:
Brăila înmormântare pomană toxinfectie tufesti